Politika

SVAĐE I SUKOBI Mektić prelazi u DNS, u SDS za njim ne žale

Dugogodišnji visoki funkcioner i član Glavnog odbora SDS, Dragan Mektić, nalazi se na izlaznim vratima stranke nakon sukoba sa brojnim ljudima iz vrha te partije.

SVAĐE I SUKOBI Mektić prelazi u DNS, u SDS za njim ne žale
FOTO SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Odlično obaviješteni izvori Srpskainfo otkrivaju da bi narednih dana Mektić trebalo da i zvanično saopšti kako napušta SDS.

Prema tvrdnjama naših sagovornika, bivši ministar bezbjednosti BiH i aktuelni poslanik SDS u Predstavničkom domu Parlamenta BiH na korak je od prelaska u DNS, stranku sa čijim je vrhom, prema riječima naših sagovornika, već postigao načelni dogovor o “pojačavanju” njihovih redova.

– Ako se nešto dramatično ne promijeni u narednih nekoliko dana, Dragan Mektić bi ubrzo trebalo da pređe u DNS. Najvjerovatnije već početkom sljedeće sedmice. Da je tako, Mektić je indirektno sam potvrdio na Tviteru, gdje je ponovo kritikovao stanje u SDS i najavio rastanak sa tom strankom – ističu naši izvori.

Naime, u svom nedavnom tvitu na temu SDS, Mektić je poručio da je promašio to što se posvetio SDS. Takođe, zanimljivo je da je Mektić u istom tvitu naveo kako “od sada traži treći put”.

Pročitajte još

– Najveći dio svog života sam posvetio SDS i sad uvidio da je to promašen put posvećen interesima određenih kriminalizovanih pojedinaca, od sada tražim treći put – objavio je Mektić, kao komentar na izjavu lidera SDS, Mirka Šarovića, da će “ljudima u Republici Srpskoj sa nama biti bolje, a sa sadašnjom vlasti može im biti isto ili samo gore”.

Komentar o ovome pokušali smo dobiti od Dragana Mektića, ali se on nije javljao na naše brojne telefonske pozive.

S druge strane, predsjednik DNS, Nenad Nešić, za Srpskainfo nije želio da potvrdi, ali ni da demantuje navode da je Mektić na korak od pristupanja njegovoj političkoj partiji.

Iz SDS, takođe, nije bilo javnih reakcija na Mektićevu najavu napuštanja te stranke.

Međutim, sagovornici Srpskainfo iz vrha najveće opozicione političke stranke u Republici Srpskoj, koji su insistirali na anonimnosti, kažu nam da nisu iznenađeni informacijom da se Mektić nalazi na izlaznim vratima SDS.

– Na Mektića se već dugo ne računa u SDS kao bilo kakvo ozbiljno rješenje ili kadra na kome treba graditi budućnost stranke. Za vrijeme svog boravka u SDS Mektić je jedino uspio da se posvađa sa brojnim ljudima iz vrha partije, a svojim izjavama i postupcima više je donosio štete nego koristi stranci. Ako je odlučio da ide, srećan mu put – kažu naši sagovornici iz vrha SDS.

Sukob sa Stanićem

O konfliktima Dragana Mektića sa pojedinim visokim funkcionerima SDS u javnosti se već dugo spekulisalo, a jedan od najupečatljivijih sukoba, koji je izbio na površinu, dogodio se još prije pet godina prilikom izbora rukovodstva SDS u Prnjavoru. Nezadovoljan time što je u rukovodeće organe lokalnog SDS izabran Miladin Stanić, Mektić je tada demonstrativno istupio iz članstva Opštinskog odbora SDS Prnjavor, optužujući Stanića za ratno profiterstvo.

Prihvati notifikacije