Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SVAKA KIŠA UTJERA STRAH U KOSTI Mještane ovog naselja najviše plaši oluja, imaju i DOBAR RAZLOG

Regioni
Autor:

foto:Youtube

Svaka kiša i grmljavina noćna je mora stanovnika bilećkog naselja Zlatište. Kroz ovaj gusto naseljeni dio Bileće prolazi 110 kilovoltni dalekovod Elektroprenosa BiH. Pražnjenja su velika, a stubovi se bukvalno nalaze u dvorištima.

Vida Vasojević strahuje od svakog novog nevremena. Juče je, dodaje, mislila da joj je grom udario u kuću.

– Stub je u dvorištu. Zvali smo, dolazili su dag a izmjeste, ali su otišli, a da ništa uradili nisu – ispričala je.

Vida nije jedina koja strahuje od struje i ostale komšije su na mukama. Trifku je grom nedavno udario u kapiju. Svaka malo jača grmljavina znači i crkavanje kućnih aparata, kažu ljuti Bilećani. Najviše strahuju za djecu.

– Ne znam šta treba da se desi, da neko pogine pa da neko od nadležnih reaguje. Imali smo obećanje od Elektroprenosa da će da se uradi izmještanje stubova iz naselja, ali evo već tri-četiri godine ništa od toga. Višene znamo kome da se obratimo. U stalnom smo strahu, čim vidimo crni oblak, djeca u kuću, zatvori se i čekaj kada će da udari grom. Ogromna pražnjenaja su ovdje – kaže Trifko Nosović.

Iako mještani kažu da su im iz Elektroprenosa više puta obećavali rješavanje problema, nadležni u ovom preduzeću to odbacuju. Za ATV kažu da Bileća nije jedina.

– Bileća nije jedina sredina gdje dalekovodi prolaze kroz stambena naselja. Naročito je to izraženo u velikim gradovma, gdje je naprosto nemoguće proći do trafostanice, a da se ne prođe kroz naselje. Izmještanje dalekovoda je moguće uz zahtjev, ali u tom slučaju sve troškove izmještanja snosi korisnik, što bi u ovom slučaju bila ili Opština Bileća ili sami građani, a što je za njih to sigurno preskupo – poručuju iz Elektroprenosa BiH.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO