Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SVAKI DAN IDE U SUD Stanivuković: Protiv mene podneseno 78 tužbi

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković rekao je danas da je protiv njega podneseno 78 prijava i tužbi, zbog kojih gotovo svaki dan provodi nekoliko sati na sudu.

Kaže da su tužbe protiv njega i poslanika Nebojše Vukanovića teške više od 100.000 KM, što “u ozbiljnoj mjeri postaje neizdržljivo”.

– A pritom ništa nismo provjerili ili napravili neku štetu – utvrdio je Stanivuković na konferenciji za novinare u Banjaluci.

U petak, kaže, ima čak četiri suđenja u jednom danu, jer su sada, kao navodi, kao neistomišljenici, “napadnuti tužbama“, ali neće odustati.

– Broj onih koji se suprotstave režimu je mali, meta im je stavljena na čelo i napadaju se finansijski, sudskim procesima, političkim lažima, kako bi odustali, ali nećemo, bez obzira na cijenu – dodao je poslanik PDP.

Među onima koji su ga tužili su kćerka i sin lidera SNSD Milorada Dodika, zbog, kako je naveo, naknade štete zbog narušavanja javnog ugleda u vezi s tvrdnjama o poslovanju firme “Prointer“ i projekta “E-bebe”.

Smatra da su te tužbe protiv njega neosnovane.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO