Sudbine

"SVAKI DRUGI DAN SMO JELI PASULJ" Miša Aleksić je imao SKROMNO djetinjstvo, a BOGATU mladost, bio je u srećnom braku, kćerku je obožavao

Čuveni basista "Riblje čorbe" Miša Aleksić umro je u 67. godini, nakon nekoliko nedjelja teške bitke sa korona virusom.

"SVAKI DRUGI DAN SMO JELI PASULJ" Miša Aleksić je imao SKROMNO djetinjstvo, a BOGATU mladost, bio je u srećnom braku, kćerku je obožavao
FOTO: MINA ALEKSIĆ/FACEBOOK

U svojoj posljednjoj ispovijesti za domaće medije govorio je o djetinjstvu, ali i o supruzi Jasmini i ćerki Mini.

– Rođen sam 1953. i živio sam na Terazijama, bukvalno gdje je bio i ulaz u čuveni bioskop “Kosmaj”. Tu sam proveo prve godine djetinjstva. I sad ljudi misle – vau, Terazije, sam centar Beograda, a mi smo živjeli toliko skromno, cijela moja porodica, da smo svaki drugi dan jeli pasulj! Ali tako su svi tada živjeli. Skromno – ispričao je Miša Aleksić nedavno za “Kurir”.

Sa suprugom Jasminom bio je u skladnom i srećnom braku, a na ćerku Minu bio je izuzetno ponosan, piše Blic.

– Suprugu sam upoznao još prije vojske, prije nego što sam otišao na odsluženje, kako se to kaže. Dok sam ja bio u vojsci, svaki dan sam ja njoj pisao pismo i svaki dan je ona meni odgovarala! Tako smo se dogovorili da, čim ja dođem u Beograd, odmah napravimo svadbu i od tog trenutka do danas je sa mnom. Jasmina i ja smo dobili ćerku Minu poslije šest godina braka, ona je zaista super dijete, samo da poželite. Završila je dramaturgiju.. Napisala je knjigu “Dnevnik jedne ključaonice”, a pisala je i drame za djecu. Kad je bila mala, bila je jako popularna u školi, svi su znali da joj je tata iz Riblje čorbe, ali se nije time opterećivala – rekao je tada muzičar.

Evo kako se osvrnuo na krizu koja je vladala devedesetih godina prošlog vijeka.

– Devedesetih sam prodao svo zlato koje sam kupovao u vrijeme najveće slave. Eto, da se čovjek i nasmije! Onaj sat od 6.000 maraka prodao sam za 800, auto isto za neke male pare, u bescenje. Svirali smo na ratnoj teritoriji, u Republici Srpskoj, u Krajini i nešto malo po Srbiji. Jednostavno, nije bilo para. Ali smo gurali nekako, ni sam ne znam kako… Preskočio bih taj period, teško mi je i sad da pričam o tome – rekao je Miša Aleksić.

Miša Aleksić je od 13. novembra bio na liječenju od korona virusa u KBC “Bežanijska kosa”, a stanje mu se prije nekoliko dana pogoršalo i bio je prebačen na respirator. Nažalost, izgubio je bitku i preminuo.