Magazin

Svaki proizvod jedinstven na svoj način: Da li je bolje koristiti sapun ili gel za tuširanje

Kada je u pitanju čišćenje tijela, da li se striktno držite čvrstog sapuna ili radije koristite gel za tuširanje?

Žena se kupa
FOTO: FREEPIK

Bez obzira na odabir, velika je šansa da imate specifičnu rutinu tuširanja koju već godinama pratite, uključujući posezanje za istim proizvodima iznova i iznova.

Bez obzira na to koji proizvod za čišćenje tijela preferirate, jeste li ikada razmišljali zašto ga koristite i da li postoji razlika između gela za tuširanje i čvrstog sapuna.

Ispostavlja se da mnogi ljudi nisu o tome mnogo razmišljali – ali svaka od ovih kategorija proizvoda je jedinstvena na svoj način.

Kako izabrati

Kada je u pitanju čišćenje kože gelovi za tuširanje i čvrsti sapuni su jednako efikasni, kaže stručnjaci. Tip kože i lične preferense odrediće koji je specifični proizvod najbolji za vas

Suva koža

Ako imate normalnu do suvu kožu, dermatolozi predlaže odabir gela za tuširanje s hidratantnim sastojcima. Oni mogu pomoći hidrataciji i nahraniti kožu.

Masna koža

Ako imate masnu kožu, gel za tuširanje i čvrsti sapun su dobar izbor. Gel za tuširanje ili čvrsti sapun odgovaraće masnoj koži, jer će efikasno isprati višak sebuma i nečistoće. Dermatolozi ističu da obratite pažnju na formule koje nisu komedogene.

Pročitajte još

Osjetljiva koža

Ako imate osjetljivu kožu, blagi gel za tuširanje može biti najbolja opcija. Osjetljiva koža je podložnija narušavanju barijere, tako da bi blagi gel za tuširanje bio najbolja opcija. Da biste izbjegli iritaciju obratite pažnju na proizvode s blagim formulacijama i minimalnim mirisima ili agresivnim hemikalijama.

Kada tražite proizvod za čišćenje kože tokom svakodnevnog tuširanja, čvrsti sapun i gel za tuširanje su sve dobre opcije. Ali koja je najbolja opcija za vas? To će zavisiti od nekoliko faktora, uključujući vaše lične preferense, tip kože i individualne potrebe za njegom kože.

Takođe, konsultacija s dermatologom može pružiti dobre preporuke na osnovu vaših specifičnih problema s kožom, piše Ljepotaizdravlje.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu