Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SVAKO IMA SVOJU DIVLJU MERI “Srčani udar” objavio duet sa Zlatanom Ćehićem Ćehom (VIDEO)

Kultura
Autor:

Foto: srcaniudar/YouTube/Screenshot

Grupa “Srčani udar” objavila je novi singl “Divlja Meri”, nastao u saradnji sa Zlatanom Ćehićem Ćehom, bivšim članom “Divljih jagoda” i basistom i vokalom rok grupe “Vulkan”.

Autor muzike i teksta je Dejan Đurković Englez, gitarista i osnivač “Srčanog udara”, dok su u kreiranju aranžmana učestvovali i ostali članovi grupe – Slobodan Vitas, Ademir Brčanović, Dragan Rušić i Szluka Istvan.

Pjesma je posvećena svim djevojkama i ženama specifičnog karaktera, koji implicira sam naziv pjesme.

– Nismo htjeli da koristimo domaća imena, jer je cilj bio napisati pjesmu ne za jednu, nego za sve “divljakuše”, u pozitivnom kontekstu tog nadimka. Vjerujem da svako ima neku svoju “Divlju Meri” i vrlo lako će se pronaći u tekstu pjesme: “…bila je najluđa od svih, grize kad ljubi… divlja Meri” – pojašnjava Dejan Đurković Englez.

“Divlja Meri” je druga zvanična pjesma grupe kojoj je Zlatan Ćehić Ćeha dao svoj specifičan vokalni štih, koji se savršeno dopunjava uz fenomenalan glas Slobodana Vitasa. Ova živuća rokerska legenda je dosta pomogla oko pojedinih bas i bubanj dionica, kao i u savjetima pri samom miksu i produkciji numere.

Zanimljiv je način na koji je nastao i video koji prati “Divlju Meri”.

– Svi članovi benda, kao i Ćeha, dobili su “uputstvo” da sami sebe snime na zelenom platnu, isključivo po sopstvenom osjećaju i intuiciji. Kada sam dobio video zapise od njih i počeo s montažom, da svakog pojedinačno smještam u kadar koji bi djelovao kao da smo svi zajedno to snimili u jednoj prostoriji, ispostavilo se da je svako napravio idealne snimke po pitanju izbora ugla, svjetla, garderobe, blizine, ponašanja i nastupa, a da nije imao pojma šta ostali učesnici snimaju. Kao nekom telepatijom smo svi na isti način doživjeli pjesmu, što je u ovakvim okolnostima video snimanja skoro nemoguće, da šest osoba na identičan način “predvidi” kako bi ti njihovi kadrovi “legli” u montaži – govori Đurković.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO