Kultura

"SVAKO OD NAS POZNAJE JEDNU LJILJU" Nikolina Friganović o ulozi u seriji "Kosti"

Seriju "Kosti" pratila je milionska publika. Pohvale stižu ne samo od gledalaca, već i od TV kritičara.

"SVAKO OD NAS POZNAJE JEDNU LJILJU" Nikolina Friganović o ulozi u seriji "Kosti"
FOTO: BOSONOGA PRODUKCIJA/YOUTUBE/SCREENSHOT

Čula sam mnogo lijepih i pozitivnih stvari sa različitih strana. Kolege, saradnici i prijatelji iz posla, rodbina i sugrađani mi javljaju vrlo zanimljive vijesti, i srećna sam zbog toga – rekla je za RTS glumica Nikolina Friganović koja u seriji tumači lik Ljilje.

Nikolina je igrala i u prvom dijelu trilogije, u seriji Meso. Kaže da je saradnja sa Nikolom Pejakovićem uvijek uzbudljiva.

– Ima dosta neočekivanih momenata, dobro se razumijemo i ne treba da pričamo mnogo kad radimo zajedno. Dovoljno je nekoliko rečenica, par pogleda i ja znam šta on želi i ka čemu treba da idemo u našem zajedničkom radu. Meni je saradnja sa njim prilično jednostavna – ispričala je glumica.

FOTO: BOSONOGA PRODUKCIJA/RTS/SCREENSHOT
FOTO: BOSONOGA PRODUKCIJA/RTS/SCREENSHOT

Govoreći o liku Ljilje koji tumači u seriji “Kosti”, Nikolina kaže da je riječ o ženi koja je prostodušna, dobra, kvalitetna osoba.

– Ona živi svoj mali život i ona je srećna i zahvalna na tome. Razlikuje se u odnosu na ostale likove što ona bez kalkulacija traži jedinu i osnovnu stvar u svom životu a to je ljubav i ništa drugo – ispričala je Nikolina.

Dodaje da svako od nas „poznaje jednu Ljilju”.

– Ja sam negdje iskustveno imala materijal iz kog sam mogla da gradim ovaj lik, ali obično, kada počinje, ja se vratim na fabrička podešavanja. Radim neki restart i krećem od nule kao da ništa o tome ne znam jer mi je tako najlakše i to je mehanizam kojim se uvijek vodim – objasnila je Nikolina Friganović.

Kaže da Ljilja, za razliku od drugih likova ima duhovitu. Komičnu crtu.

– Uvek je to hod po žiletu, kada radite takve likove. Pogotovo kad je serija ovog tipa i to mi je bio izazov, ali vidim da je dobro prošlo, da sam bila na dobrom putu, i da je ta vedrina, sa kojom ona ulazi u cijelu priču, potrebna ovakvoj vrsti serije – zaključila je glumica.