Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“SVAŠTA SAM RADILA” Baka Staka ima 101 godinu, a ovo je NJENA PRIČA i savjeti za DUG ŽIVOT

Regioni
Autor:

Foto: ATV/RAS Srbija

U mjestu Ljubogošta nadomak Pala živi baka Staka Poljaković koja ima 101 godinu.

Rodila se u Prvom svjetskom ratu, pamti drugi, ali još bolje odbrambeno otadžbinski rat. Kaže život je nije nikada mazio, ali je zahvalna Bogu što joj je podario zdrav rod i porod. Zajedno sa svojim ukućanima je kupila sijeno na njivi, spremala zimnicu i skupljala voće za rakiju, ali zdravlje je više ne služi kao nekada, žali se stogodišnjakinja.

– Eno gdje je gore Kukor, drva nosila i brala kruške, šljive i svinjama travu brala. Ma svašta sam radila. Ovako i prela, svašta sam mogla, ali došlo više da se ne može i džaba – priča baka Staka Poljaković.

Baku Staku posjetio je i načelnik opštine Pale,kako bi joj uručio prigodan novčani poklon. Novčani bon je donirao ugledni privrednik iz Sarajeva, koji je želio da počasti baku i da bar na trenutak zaboravi svoju tešku prošlost.

– Ovo su najljepši događaji koji nemaju veze sa politikom i oni, ne samo da odmaraju čovjeka, već i vraćaju u stvarnost. Mnogo toga imamo da naučimo od bake Stake koja ima 101 godinu, a imali smo priliku da je posjetimo i na 100. rođendan. Zaista se radi o jednoj divnoj starici koja je mnogo toga zapamtila i ima mnogo toga ispričati. Od nje treba učiti mnogo, prije svega o životu u prirodi i na selu sa svojom divnom porodicom i unučadima, jer sve ono što krasi jednu porodicu ona ima – rekao je Boško Jugović, načelnik opštine Pale.

Iako nije navikla na poklone od nepoznatih ljudi, kaže baka da je milost svima draga, i malima i starima, te poručila da je recept zdravog života jedna čašica rakije i kriška domaćeg kajmaka.

(AVT)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO