Sport

SVE BLIŽI FEDERERU Đoković na par koraka jednog od dva najveća cilja u karijeri

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković titulom na mastersu u Rimu uvećao je prednost nad Rafaelom Nadalom na ATP rang-listi. Đoković je zaradio dodatnih 400 bodova i prvi je sa 11.260, odosno 1.410 više od najvećeg rivala.

SVE BLIŽI FEDERERU Đoković na par koraka jednog od dva najveća cilja u karijeri
FOTO: RICCARDO ANTIMIANI / POOL

Novak je osvojio rekordnu, 36. masters titulu. Osim toga, osigurao je ostanak na prvom mjestu najmanje do 9. novembra, što će mu biti 293. nedelja da je svetski “broj 1”. Ostaje mu još samo 17 sedmica da izjednači rekord Rodžera Federera (310 sedmica).

– Znam da se približavam, u dobroj sam poziciji. Mislim da i igram dosta dobro i da sam zdrav, što je sjajno. To je jedan od dva najveća cilja koje imam trenutno za svoju karijeri. Istorijski broj nedelja provedenih na prvom mjestu se vidi na horizontu. Ja ću dati sve od sebe i maksimalno ću se potruditi da uskoro to i dostignem – izjavio je Đoković.

Teorijski, srpski teniser bi mogao da prestigne Švajcarca 21. marta 2021. godine.

Zanimljivo da ove sezone Srbin ima 10-0 protiv igrača u top 15, dok Rafa još nije upisao trijumf, a ima čak četiri poraza. Rodžer Federer gotovo da nije ni igrao zbog povrede i operacije lijevog koljena.