Društvo

"Sve dok ih ne odvojimo od mehaničke ventilacije, u TEŠKOM SU STANJU" Dvije bebe na respiratoru u "Tiršovoj", ukupno troje djece u kritičnom stanju

Na dječijoj Univerzitetskoj klinici "Tiršova" trenutno se nalazi troje djece sa teškom kliničkom slikom zbog korona virusa a trenutno stanje dvije bebe koje se nalaze na mehaničkoj ventilaciji je i dalje kritično.

"Sve dok ih ne odvojimo od mehaničke ventilacije, u TEŠKOM SU STANJU" Dvije bebe na respiratoru u "Tiršovoj", ukupno troje djece u kritičnom stanju
FOTO: MITAR MITROVIĆ/RINGIER

Ove dvije bebe o kojima smo već govorili nalaze na mehaničkoj ventilaciji za sada su stabilno. Vitalno ugrožavajuće stanje je kod ove bebe zato što zahtijevaju intenzivnu njegu i terapiju. Iako je sada teško procijeniti, nadamo se da smo onaj prvi deo kada je njihov život visio o koncu uspjeli da stabilizujemo ali sve dok ne budemo ih odvojili od mehaničke ventilacije i krenuli uzlaznim tokom, pričaćemo da su u teškom stanju jer i jesu – rekla je za TV Prvu Dr Snežana Rsovac.

Pročitajte još

Doktorka navodi da je treće dijete dijabetičar i da se nalazi na istom odjeljenju gdje se smještaju kovid pacijenti radi liječenja.

Da bi se predupredilo ovo doktorka savjetuje da svako snosi pojedinačnu odgovornost a to podrazumijeva držanje distance u zatvorenom prostoru i kada je mala distanca nošenje maski i na otvorenom, često pranje ruku i vakcinacija.

Dr Snežana Rsovac napomenula je nedavnu studiju koja je dokazala da su vakcinisani zaraženi od korone bolovali manje dana i da su imali lakšu kliničku sliku.

Prihvati notifikacije