Politika

“Sve dublje tonu u živo blato svojih laži” Trivićeva odgovorila na optužbe Dodika i vladajuće koalicije

Kanonada izjavljenih gluposti koja dolazi iz stranaka okupljenih oko SNSD ne prestaje, a u kanonadi gluposti po očekivanju prednjači Milorad Dodik.

jelena trivić narodni front
FOTO: SINIŠA PAŠLIĆ/RINGIER

Poručila je ovo predsjednica Narodnog fronta, Jelena Trivić komentarišući današnje izjave lidera SNSD i Ujedinjene Srpske, Milorada Dodika i Nenada Stevandića, te njihovih pojedinih koalicionih partnera da “opozicija šuruje sa Šmitom”, kao i da rade protiv Srpske jer su se oglušili o današnji sastanak sa strankama u vlasti i odlučili da izađu na izbore 6 . oktobra.

Trivićeva ističe da je očekivala da “opravdanje za njihovo učešće na izborima po pravilima Centralne izborne komisije bude inovativnije od dosadašnjih laži kojima su skloni”.

Ona kaže da su SNSD i Dodik imali dovoljno vremena da sa svojim izvornim i najvjernijim saveznikom, HDZ, odnosno Draganom Čovićem, dogovore tehničke izmjene izbornog zakona kako se ne bi desilo nametanje ovog zakona.

– Svjesno su propustili da to učine jer je mogućnost izbornih manipulacija grana na kojoj sjede. S obzirom na to da im poređenje sa Kosovom i Metohijom i izborima koje je u južnoj srpskoj pokrajini nasilno proveo Aljbin Kurti nije prošlo, vratili su se staroj matrici, Šmit, strane ambasade…- ističe Trivićeva.

Ona kaže da se neće previše baviti izjavama Dodika koje su odavno bez ikakvog sadržaja, ali će konstatovati da se ovdje ne radi ni o kakvom nacionalnom interesu na koji se on poziva, nego njegovom ličnom interesu.

– Dodika isključivo iz tih razloga opozicija ne prati i ne treba da ga prati – navodi Trivićeva.

Ona dodaje da Dodiku i grupaciji oko njega nikada nije bilo stalo do građana na koje se pozivaju, nego do njih samih.

Trivićeva ističe da bi “dovoljno bilo samo popisati imovinu družine koja se danas okupila u Narodnoj skupštini da bi napala opoziciju pa da shvatite ko je ko”.

Pročitajte još

– Na slici nedostaje Nenad Nešić kako bi slika bila „teža“. Doduše, može se primijetiti odsustvo nekoliko predsjednika stranaka koalicije koji su poslali svoje predstavnike – ističe predsjednica Narodnog fronta.

Ona dodaje da bi bilo zaista po zdravlje javnosti Republike Srpske korisno da je predstavnici vladajuće koalicije prestanu trovati lažima, te da kažu da će izaći na izbore, po trenutno jedinom važećem izbornom zakonu u pravnom prometu i da na tome stanu.

– Svi dalji pokušaji da objasne zašto izlaze i ko je „kriv“ samo ih dalje guraju dublje u živo blato laži u koje su se sami upetljali – zaključila je Trivićeva.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu