Hronika

"Sve ide ispočetka" Otac Kristine ubijene na pumpi u šoku poslije vijesti o ukidanju presude Srebriću

Apelacioni sud usvojio je žalbu odbrane Miloša Srebrića koji je prvostepeno osuđen na 30 godina zatvora za ubistvo Kristine Kaplanović, radnice benzinske pumpe u Velikom Mokrom Lugu i naložio ponovno suđenje.

"Sve ide ispočetka" Otac Kristine ubijene na pumpi u šoku poslije vijesti o ukidanju presude Srebriću
FOTO: FOTO: PRIVATNA ARHIVA/RINGIER

Kako je usvojen zahtjev branilaca Vladana Jevrića i Jugoslava Tintora, ponovljeno suđenje održaće se pred novim sudskim vijećem.

Otac Kristine Kaplanović nije znao da je ukinuta presuda Srebriću, piše Telegraf.

– Nisam obaviješten o tome. Nisam znao, niko mi to nije rekao – rekao je otac koji je zbog vijesti koje je čuo bio u vidnom šoku.

Pročitajte još

Nakon što mu je saopštena odluka suda, Stanislav je rekao da je “ostao bez komentara”.

– Sve ide ispočetka… Jednom se nešto završi i sad ponovo. Stvarno ne znam šta rade i kako rade, uopšte nisam bio upoznat sa situacijom. Sad više ništa ne razumijem. Kod nas je sve moguće. Vidjećemo kako će dalje da bude – dodao je kratko otac.

Podsjećamo, apelacijom je naloženo da se uradi rekonstrukcija događaja i utvrdi šta je ko mogao da vidi, kao i da li je snimak montiran, jer je “činjenica da nedostaju neki ključni dijelovi” Trebalo bi da bude tačno utvrđeno i kako je Srebrić te noći bio obučen.

Apelacija je potvrdila presudu kojom je Stefan Rokvić oglašen krivim za neprijavljivanje krivičnog djela.

Srebrić se i dalje nalazi u pritvoru, koji mu je produžen. Prvostepena presuda saopštena je više od četiri godine nakon ubistva.

Kristina Kaplanović došla je iz Vilova, kod Nove Varoši u Beograd da studira, a posao na pumpi je našla da bi mogla da plaća školovanje. Bila je kod tetke, i spremala prijemni za fakultet.

Kobne večeri, u četvrtak 25. maja 2017. godine sa dvojicom kolega radila je na pumpi. Kako se sumnja, ubica u jednom trenutku izašao je iz šumarka koji se nalazi iza pumpe i uperio pištolj u djevojku i u njene kolege koji su bili na pauzi i stajali su ispred stanice.

Prijeteći pištoljem, naredio im je da uđu unutra i predaju mu novac. Radnici su ga poslušali, ali je razbojnik počeo da udara radnike rukom u rame i da vitla pištoljem koji je iznenada opalio. Metak je završio u glavi nesrećne djevojke. Pljačkaš je pobjegao bez plena, dok se u kasi nalazilo svega 10.000 dinara.

Kristina je u teškom stanju odmah prebačena u Urgentni centar, ali je nakon četvorodnevne borbe ljekara preminula.

Srebrić se nalazi u pritvoru od hapšenja u avgustu 2017. godine, mada od početka negira krivično djelo. Drugooptuženi u ovom slučaju je Stefan Rokvić, koji se tereti za neprijavljivanje pomenutog ubistva.

U pucnjavi na pumpi ranjen je i Darko Stankov, koji je rekao da se nalazio pored Kristine kada ju je Srebrić ubio. On je svjedočio da je Srebrića kao ubicu prepoznao na osnovu zalizaka, obrva i očiju.

Srebrić se teretio za teško ubistvo za koje je bila zaprijećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

On je uhapšen nakon višemjesečne potrage, pod sumnjom da je prilikom pljačke pumpe pucao Kaplanovićevoj u glavu, koja je od zadobijenih povreda preminula četiri dana kasnije.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije