Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SVE JE MOGUĆE AKO TAKO ODLUČITE Tinejdžer je bio beskućnik, a onda mu se život PREOKRENUO

Svijet
Autor:

Foto: Twitter/NYT National News screenshot

Dilan Čidik ima 17 godina i upravo je pokazao da ništa nije nemoguće ukoliko čvrsto riješite da to ostvarite.

Iako je više puta u životu ostajao bez krova nad glavom, Dilan je upravo primljen na čak 17 različitih koledža, pri čemu mu još nisu svi odgovorili.

– Bio sam veoma uzbuđen jer sam prva osoba u porodici koja će pohađati koledž – kaže Dilan i dodaje: “Budući da sam bio beskućnik, znam da će uvijek biti prepreka, ali dokle god smo zajedno, sve možemo da prebrodimo”.

Izbor pred kojim se našao nije nimalo jednostavan, jer mora da bira između više prestižnih univerziteta. Međutim, još čeka odgovor od Koledža Nju Džersija koji je njegov prvi izbor.

Porodica se doselila u Ameriku iz Trinidada kada je Dilan imao samo sedam godina, ali pošto su dobili državljanstvo suočili su se bezbrojnim teškoćama. Samohrana majka Hadin Filip i njeno troje djece više puta u životu bili su beskućnici. Povrh svega, Dilanova dva mlađa brata imaju srčana oboljenja.

Majčina hrabrost ga je podstakla da se obrati za pomoć nevladinoj organizaciji “Women Rising”, koja im je obezbijedila trajni smještaj.

– Pošto sam vidio da je porodica došla u situaciju da mora da traži pomoć od drugih, odlučio sam da se tako nešto više nikada ne desi – kaže on.

Vredno je učio, postao predsednik razredne zajednice u Gimnaziji “Henri Snajder” u Džerzi Sitiju, a bio je aktivan i u gradskom veću učenika.

Dilan želi da studira političke nauke i istoriju, koja mu je omiljeni predmet.

– Zanima me politička strana svega i želim da shvatim kako vlada funkcioniše – kaže on.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO