Društvo

SVE MJERE OSTAJU NA SNAZI I DALJE Gojković: Za ulazak u Srbiju od 20. decembra potreban negativan PCR test

Što se tiče sjednice analizirali smo trenutnu situaciju i nastavljamo da primjenjujemo ono što je bilo i do sada. Novost je da od 20. decembra svi građani koji ulaze u Srbiju moraju da imaju obavezan PCR test, naveo je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

SVE MJERE OSTAJU NA SNAZI I DALJE Gojković: Za ulazak u Srbiju od 20. decembra potreban negativan PCR test
FOTO: TANJUG/YOUTUBE

On je naveo da je prijedlog da će od ponedjeljka biti moguće da ustanove kulture pozorišta bioskopi galerije i muzeji rade po produženom radnom vremenu do 20 ili 21 sat, pošto, kako kaže sa epidemiološke strane ako se sprovode mjere najmanje dolazi do zaražavanja, prenosi Blic.

Podsjećamo, Sjednica Kriznog štaba Srbije za borbu protiv korona virusa završena je jutros poslije nepunih sat vremena, a a kako je tada navedeno odluke bi trebao da budu saopštene upravo na današnjoj konferenciji.

Dosadašnje restriktivne mjere, koje su prvobitno važile do 15. decembra, ističu danas, a ministarka za rad i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević najavila je da će se na današnjoj sjednici sagledati da li će se uvoditi dodatne mjere ili promijeniti postojeće.

– Sjednice (Kriznog štaba, prim, nov,) nisu ni malo prijatne. Neko čuva privedu, neko zdravstveno. Medicinski aspekt je sasvim durgačiji od političkog i ja ne vidim da je uopšte moguće drugačije. To je prirodna pozicija. Iz toga izlazi: Vidjećemo – rekao je dr Predrag Kon juče komentarišući današnje zasjedanje Štaba i eventualne mjere koje će biti donijete.

SRasprava o potencijalnoj liberalizaciji pojedinih mjera je u foksu javnosti posebno zbog činjenice da u ovaj petak ističe rok koji je određen za ograničenje rada ugostiteljskih i većine trgovinskih objekata do 17 sati, a vikendom im je potpuno zabranjen rad.