Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SVE OSTALO STVAR DOGOVORA Dodik: Srpska grupacija predložiće Tegeltiju za predsjedavajućeg Savjeta ministara

Politika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da se za sada ne može govoriti o imenima kandidata za pozicije u vlasti na nivou BiH, uključujući i Savjet ministara, ali da će srpska grupacija koju predvodi SNSD za predsjedavajućeg tog savjeta predložiti Zorana Tegeltiju.

Dodik je novinarima u Doboju rekao da je sve ostalo stvar dogovora.

– Ne možemo sada da govorimo o tome jer se nije završila ni raspodjela resora u samom Savjetu ministara. Neozbiljno je govoriti o imenima – rekao je Dodik.

Kada je riječ o njegovoj ranijoj izjavi da su urađene tehničke formulacije vlasti na nivou BiH i da će to biti dokument od jedne i po stranice, Dodik je naveo da će se tu naći osnovne stvari u vezi sa ustavnim poretkom, Dejtonskim sporazumom, reformskim procesima, evrointegracijama, borbi protiv kriminala…

Na pitanje treba li BiH novi ustav, Dodik, koji je predsjedavajući Predsjedništva BiH, odgovorio je da BiH treba svašta i da je to velika tema.

On nije želio da komentariše navode ministra bezbjednosti BiH u tehničkom mandatu Dragana Mektića o tome da je Hrvatska, preko određenih selefija, pokušala da u BiH ubaci oružje.

– Ne komentarišem Mektića – rekao je Dodik.

Izgradnja nove bolnice u Doboju

Milorad Dodik izrazio je zadovoljstvo što je danas u Doboju položen kamen temeljac za novu zgradu bolnicu, koja je, prema obimu finansiranja, veliki, a po značaju strateški projekat za Republiku Srpsku i ovaj grad.

Dodik očekuje da nova zgrada Bolnice “Sveti apostol Luka”, o čijoj je izgradnji i finansiranju prije tri godine razgovarano u Kini, bude izgrađena za 36 mjeseci i predata Srpskoj i gradu Doboju.

– Ovo se radi iz sredstava budžeta Republike Srpske. Srpska ima obavezu prema gradovima kakav je Doboj da gradi kapitalne objekte – izjavio je Dodik novinarima nakon polaganja kamena temeljca.

On je izrazio zadovoljstvo što su sve pojedinosti gradnje dogovorene sa kineskim partnerima.

Dodik je rekao da samo izgradnja objekta bez PDV-a košta nešto više od 88.000.000 KM, dok je cio projekat vrijedan gotovo 100.000.000 KM i podrazumijeva nabavku nove opreme, edukaciju osoblja, kao i neke dodatne troškove.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO