Sport

SVE PUNIJA KASA Zvezda dobra zaradila i od Lige Evrope

Šampion Srbije Crvena zvezda ne samo da će igrati u nokaut fazi Lige Evrope, već će se kasa beogradskog tima prilično napuniti.

SVE PUNIJA KASA Zvezda dobra zaradila i od Lige Evrope
FOTO: ANDREJ CUKIC/EPA

Remijem sa Hofenhajmom u Beogradu Zvezda je obezbijedila “evropsko proljeće”, a to donosi i mnogo novca od UEFA.

Sam plasman u nokaut fazu donijeće u kasu 500.000 evra, a slijedi odmah i dodatni bonus. Za prvo mjesto u grupi  “dodatna nagrada” je milion evra, no kako srpski šampion ne može da prestigne ekipu Hofenhajma, na račun crveno-bijelih stići će upola manja suma, dodatnih pola miliona evra, jer kao drugoplasirani idu u šesnaestinu finala.

Dakle, ukupno milion slijedi za ovaj “proljećni iskorak”, ali i još 190.000 evra za večerašnji remi u grupnoj fazi. To znači da je zbog tri trijumfa i jednog neriješenog rezultata, čime je prvak Srbije i izborio nokaut rundu, kasa na “Marakani” dopunjena sa 1,9 miliona evra. A ostao je još i meč sa Liberecom. Bez takmičarskog značaja, ali ne baš zanemarljivog finansijskog…

Nagrade su na proljeće sve veće i veće: učesnik osmine finala dobija 1,1 milion evra, poraženi četvrtfinalista milion i po, poraženi polufinalista 2,4 miliona, a posebna poslastica čeka finaliste.