Društvo

SVE SE MOŽE, KAD SE HOĆE Ispisuju imena na kugle i kite jelku, a iza svega stoje dvije sestre i njihova HUMANOST

U centru Subotice već nekoliko dana stoji neokićena novogodišnja jelka.

SVE SE MOŽE, KAD SE HOĆE Ispisuju imena na kugle i kite jelku, a iza svega stoje dvije sestre i njihova HUMANOST
FOTO: MILENA STOJSAVLJEVIĆ/PRIVATNA ARHIVA

Dvije sestre iz ovog grada došle su na ideju da same krenu u akciju ukrašavanja i uljepšaju je kuglama iz porodične kolekcije, a sve zarad humanog cilja.

Uskoro, njihovu inicijativu primjetili su i drugi sugrađani koji su se rado pridružili.

– Nažalost, ovo nije nikakva organizovana akcija. Počelo je spontano kada mi je sestra Jovana poslala fotografiju prazne jelke u centru Subotice. Imala je ideju da iz šale okači jednu kuglu pošto je jelka postavljena prije par dana, a i dalje je prazna. Meni se to, naravno, dopalo i predložila sam joj da stavi tri na koje će prije toga napisati svoje i moje ime, kao i ime našeg porodičnog psa koji živi sa njom. Rekla sam joj da napravi selfi, pa da to stavi na Instagram stori – priča Milena Stojsavljević.

Dodaje da ona živi u Beogradu, Jovana u Subotici, a njihovi roditelji u Novom Sadu, pa bi ovaj gest, na neki način, ujedinio porodicu Stojsavljević.

– Mislile smo da bi to bio simpatičan gest i način da se barem u mislima povežemo, jer nam ove godine posebno teško pada razdvojenost. Jovana je onda prokomentarisala kako bi bilo lijepo kada bi Subotičani sami okitili jelku, a da novac koji je za to predviđen bude doniran za liječenje bolesne djece. Predložila sam da to napiše uz sliku, pa smo i to dodale na društvene mreže – kaže Milena.

FOTO: MILENA STOJSAVLJEVIĆ/PRIVATNA ARHIVA
FOTO: MILENA STOJSAVLJEVIĆ/PRIVATNA ARHIVA

Nadale su se, ali ne i očekivale da će im se sugrađani stvarno pridružiti.

– To veče smo dobile dosta poruka, a kada je Jovana juče išla na posao, primjetila je da su se na jelci pojavili još neki ukrasi. U pauzi je prošetala do jelke i dodala kugle za mamu i tatu, brata i moju prijateljicu iz Subotice koja sa porodicom živi u Beču. Tada je vidjela dva momka koji kače svoje ukrase. Nemamo nikakve veze u gradskoj upravi i ne znamo na koji način bi ovo moglo da se ozvaniči, ali sigurna sam da bi se svi Subotičani složili da se odreknu luksuza bogato okićene jelke ako znaju da su pritom pomogli djeci kojoj je potrebno liječenje – predlaže Milena.

Prihvati notifikacije