Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SVE SPREMNO ZA SVJETSKO PRVENSTVO U KAJAKU I KANUU Banjaluka će ugostiti više od 1000 sportista

Sport
Autor:

Foto: Grad Banjaluka/Promo

Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu za juniore i seniore do 23 godine počinje u četvrtak, a organizatori ovog takmičenja ističu da je sve spremno za početak takmičenja.

Prva dva dana na rasporedu su takmičenja u disciplini sprint, a za vikend se voze trke u disciplini spust klasik.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić koji je i predsjednik Organizacionog odbora kaže da je Banjaluka stavila sve resurse na rapolaganje organizatorima kako bi ova manifestacija opravdala očekivanja

-Grad Banjaluka je zajedno sa Kajak kanu klubom Vrbas u funckiji podrške organizaciji. Zadovoljni smo što smo domaćini još jednog velikog takmičenja i očekujem da ćemo biti uspješni organizatori i da će svi gosti biti zadovoljni. Grad će ovih dana živjeti sa kajakašima. Očekujemo da ćemo ugostiti više 1000 učesnika, a tu mislim na sportiste, trenere i ostalu logistiku. Otvaranje prvenstva održaće se  sutra u Motelu Ortodoks u 18 časova,  pozivamo sve Banjalučane da prisustvuju ali i da ovih dana budu na Vrbasu.  Grad je uključen u organizaciju kroz sufinasiranje sportske manifestacije koja je ove godine svrstana u red manifestacija od posebnog značaja. Takođe pomogli smo logistički u organizaciji jer smo i ove godine radili na rekostrukciji staze koja je bila oštećena nakon visokih vodostaja ali smo je doveli u kvalitetno stanje. Očekujem da uspješnom organizacijom pred ICF budemo i u narednim godinama kandidati za velika takmičenja – rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić

Nikola Stanković, direktor Kajak kanu kluba Vrbas kaže da je klub spreman za organizaciju.

-Postali smo svjetska destinacija, cijeli svijet zna za nas i za našu stazu. Jedini smo u svijetu smo koji smo napravili niz od deset godina što govori o tome koliko je Banjaluka zanimljiva destinacija. Trudimo se da pružimo najviše što možemo, spremni smo i siguran sam da će tako biti i ovaj put – rekao je Stanković.

Tomislav Crnković, predsjednik odbora za divlje vode u ICF-u pohvalio je resurse ali u ljude koji učestvuju u organizaciji takmičenja u Banjaluci.

-Vrbas je naljepšti poligon na svijetu i ove godine postavljamo nove standarde. Mi smo bili prvi oragnizatori koji su imali noćnu trku. Ove godine pripremamo još neke organizacione novitete i vjerujem da ćemo postaviti nove standarde. Bez ove male i složne ekipe ne bismo uspjeli u svemu. Moramo se potruditi da organizujemo dobre uslove za naše goste. Ove godine očekujemo oko 1000 ljudi na obalama Vrbasa i moramo se potruditi da im osiguramo sve ono što teba, počev od parkinga, transporta i najsitnijih detalja – jasan je Crnković.

Sponzor Svjetskog prvensva u Kajaku i Kanuu na divljim vodama za juniore i seniore do 23 godine je kompanije M:tel, u klubu se zahvaljuju na podršci Predjedniku Republike Srpske, Vladi Republike Srpske, MInistarstvu porodice omladine i sporta i Gradu Banjaluka.

Saobraćaj

Saobraćaj na dionici od “Nule” do mosta u Karanovcu i na jednoj dionici u Krupi na Vrbasu biće obustavljen od četvrtka do nedelje u terminu od 8 do 20 časova uz napomenu da će ukoliko se takmičenja budu ranije završavala biti pušten i prije 20 časova. U ovim terminima će saobraćati lokalni autobusi

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO