Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SVEČANO NA ULICAMA Srpska proslavila Dan Republike SPEKTAKULARNIM DEFILEOM u Banjaluci (FOTO, VIDEO)

Politika
Autor:

Foto: Srpskainfo

Povodom Dana Republike Srpske danas je u Banjaluci održan svečani defile kojem je prisustvovao politički vrh Republike Srpske, visoke zvanice iz Srbije i svijeta, ali i nekoliko hiljada građana.

Oni su se okupili duž glavne banjalučke ulice i na Trgu Krajine kako bi pozdravili sve prisutne na defileu i proslavili 27. rođendan Republike Srpske.

Na početku je Komandir počasne jedinice MUP RS Vitormir Petričević predao raport predsjednici Srpske Željki Cvijanović.

Zatim su defilovali ešaloni kadeta policijske akademije obučeni u tradicionalne uniforme srpske vojske u Prvom svjetskom ratu, zatim ešaloni MUP RS i civilnog sektora, a na čelu je bio Goran Amidžić.

Za njim su išli zastavni vod MUP RS. Drugi, treći i četvrti ešalon čine pripadnici Jedinice za podršku, a slijedili su Specijalna antiteteroristička jedinica, Posebne snage policije, kadeti 20. klase Policijske akademije, pa pet motorizovanih ešalona MUP i jedan iz civilnog sektora.

Dan Republike Srpske

U pjesmi “Hriste, bože” umjesto “Odlazimo da se ne vratimo” pripadnici MUP RS su pjevali “Odlazimo sve da pobijedimo”.

Gepostet von Srpskainfo.com am Mittwoch, 9. Januar 2019

Posebnu pažnju izazvalo je oklopno vozilo “despot”, a u putanju je prototip koji razvija Tehničko-remontni zavod Bratunac.

Nakon toga, defiluju su prisustvovali predstavnici organizacija civilnog sektora: studenti RS, Boračka organizacija RS, Automoto savez RS, zaposleni u Kazneno-popravni zavod Banjaluka, Pošte Srpske, Banjalučke mažoretkinje, Fakultet bezbjednosnih nauka RS, Lovački i planinarski savez RS, KK Igokea, Karate saveza RS, BK Slavija, ŽKK Mladi Krajišnik, Sportsko društvo Borac, Moto klub Noćni vukovi, čiji je član i Vladimir Putin…

Za kraj defilea otpjevane su himne Republike Srpske, Srbije, pjesme “Hrsite Bože” i “Pukni zoro” na oduševljenje okupljenih građana. Na kraju je iznad svih proletio helikopter Helikopterskog servisa RS.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO