Magazin

SVEMIR RADI ZA VAS Mlad mjesec u znaku Raka stiže 5. jula i donosi lavinu preokreta, moćan period za postavljanje ciljeva

Mladi Mjesec u znaku Raka stiže 5. jula 2024. u srce Siriusovih vrata, stvarajući snažan početak ovog novog lunarnog ciklusa.

horoskop
FOTO: GERD ALTMANN/PIXABAY

Naši preci sa svih strana svijeta posvećivali su posebnu pažnju Siriusu i usklađivali njegovo kretanje sa svetim događajima i ritualima. Siriusova vrata, kada se Sirius poravna sa Suncem, jedno su od najposebnijih i najmoćnijih vremena za povezivanje s njegovom energijom.

Mladi Mjesec u Raku i portal Sirius u isto vrijeme aktiviraju snažno vrijeme isceljenja, obnove i regeneracije. Iako ćemo to najjače osjetiti 5. jula vjerovatno ćemo ga osetiti i nekoliko dana prije i do dvije nedjelje poslije.

Pročitajte još

Ova visoka vibracijska energija i rijetka usklađenost između Sunca, Meseca i Siriusa, mogu da nam pomognu da se osjećamo povezanima s Izvorom, djelom Jedinstva Svemira, i mogu podstaći našu duhovnu energiju. Možda se čak nađemo u ponovnom susretu s dijelovima naše duše koji su izgubljeni ili napušteni.

Sa svom ovom pozitivnom energijom koja teče oko nas, pozvani smo da tražimo radost, zauzmemo optimističan pristup i vodimo s ljubavlju i saosjećanjem.

Osim što je energija visoke vibracije, Sirius takođe posjeduje frekvenciju više inteligencije. Kaže se da podstiče jedinstvene ideje, inovacije i sposobnost razmišljanja izvan područja uslovljenog uma.

Spojite to sa svježom energijom koju će donijeti mladi Mjesec, možda ćemo pronaći novu inspiraciju, nove putove ili nove načine razmišljanja koji dolaze u našu svjest, izazivajući uzbuđenje i nadu za ono što dolazi.

Mladi Mjesec u Raku i otvaranje srca

Talasi mladog Mjeseca u znaku Raka takođe mogu da povećaju našu osjetljivost, a iako moramo paziti na preuzimanje emocija koje nisu sopstvene ili da ne dopustimo da nas progutaju naše emocije, takođe možemo otkriti da se pojavljuje nova sloboda.

Možda kako se naša osjetljivost povećava, tako raste i naša svijest o tome što nam srce govori. Možda će nam biti lakše spaziti one suptilnije poruke srca ili one mučne emocije koje nam srce i tijelo mogu poslati.

Naša osjećanja mogu da budu naš kompas, ali često je teško dešifrirati ono što pokušavaju da nam pokažu ili kažu. Toliki dio našeg osjećajnog prostora takođe može biti ometen okidačima iz prošlosti, unaprijed stvorenim idejama i teskobama.

Pod mladim Mjesecom u znaku Raka i uz pomoć Siriusa, možda ćemo zaista biti u mogućnosti da prođemo kroz svo blato i nered i vidimo šta je zaista ispod svega, posebno na nivou srca.

Venera i mladi Mjesec u znaku Raka

Venera, planeta ljubavi i odnosa, takođe je aktivna pod ovim mladim Mjesecom, dodajući ionako jake energije usmjerene na srce. Možda ćemo otkriti da su odnosi tema za nas pod ovim mladim Mjesecom, ili možda gubimo novu svijest kada je riječ o našim srcima.

Upamtite, mladi Mjeseci obično donose nove prilike i privlače stvari k nama, tako da je ovo moćno vrijeme za postavljanje ciljeve i razmišljanje o tome šta želimo da stvorimo u svom životu. Šta želite približiti sebi? Šta želite približiti srcu?

Vođenje srcem uveliko će biti put napred pod ovim mladim Mjesecom, a s prisutnim energijama Siriusa, naše sposobnosti manifestacije sigurno će biti povećane. Razmislite o tome što želite da stvorite za svoju budućnost i dajte svemiru do znanja!

Ovo je doba godine s nevjerovatno visokim vibracijama koje svi možemo upiti i uživati! Upotrebite energiju mladog Mjeseca u znaku Raka i portala Siriusa da zavolite sebe i odvojite vrijeme da napunite cijelu svoju dušu, piše Atma.hr.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu