Hronika

Svi optuženi u slučaju "Dženan Memić" izjasnili se da nisu krivi

Na Sudu BiH danas je održano ročište na kojem su se optuženi u slučaju "Dženan Memić" - Zijad Mutap, Alisa Mutap-Ramić, Hasan Dupovac, Josip Barić i Muamer Ožegović izjašnjavali o krivici.

Svi optuženi u slučaju "Dženan Memić" izjasnili se da nisu krivi
FOTO: KLIX/YOUTUBE

Svi optuženi izjasnili su se da nisu krivi ni po jednoj tački optužnice. Oni su optuženi za zataškavanje ubistva i prikrivanje dokaza.

Kako je nakon održanog ročišta rekao otac ubijenog Dženana Memića Muriz, očekivao je da se optuženi ovako izjasne.

– Kriminalci će vazda reći da nisu krivi. Ovo je jedna organizovana kriminalna grupa koja je spremna počiniti zločin, sakriti ga, pa ga onda negirati. Istraga svakako ide dalje, a uskoro će biti otvorena i istraga za ubistvo – kazao je Memić.

Pročitajte još

Dodao je da protesti, koje su najavljeni za 11. septembar, nisu samo za Dženana i Davida Dragičevića, nego i za sve nerazjašnjene slučajeve ubistva koji se žela zataškati.

– Šta god da se desi državno tužilaštvo je pokazalo da će raditi. Ovo više nije samo moja borba, trebaju svi građani da se dignu. Vidimo da je veliki broj korumpiranih policajaca, tužilaca, ovo nam je prilika da promijenimo sistem, jer vidimo koliko je sve pokvareno. Šta god da se desi ja im poručujem: Ja sam vrhovni sudija i moraće odgovarati na kraju – poručio je Memić, piše Klix.

Prihvati notifikacije