Regioni

SVI SA SVIMA DOGOVARALI PODRŠKU U Prijedoru se vode pregovori

Sjednica Skupštine grada Prijedora koja je najavljena za srijedu možda će biti odgođena zbog dogovora o koaliciji koje vode političke partije u ovom gradu. Kako Srpskainfo nezvanično saznaje sutra će da se sastanu predstavnici prijedorskog DNS i SNSD i pokušaće da dogovore uzajamnu podršku u skupštinskim klupama.

SVI SA SVIMA DOGOVARALI PODRŠKU U Prijedoru se vode pregovori
Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija

Naši sagovornici tvrde da je to posljednja prilika za pomirenje dugogodišnjih koalicionih partnera. Navode da će sjednica biti odgođena ukoliko se ove dvije partije ne dogovore. S druge strane, unazad mjesec dana pregovarao je svako sa svakim. Tako su se pojavile informacije da će DNS dati bolje pozicije PDP kako bi imali podršku njihova dva odbornika i da će dodjelom lokalnih fotelja pridobiti i odbornike SDS. Pored njih, sa još jednim odbornika SDP, koji je inače predsjednik Skupštine grada, imali bi većinu.

Međutim, ovu poziciju tražio je SDA koji ima tri odbornika, a za uzvrat DNS bi imao njihovu podršku. Ali sa njima su počeli da pregovaraju i iz SNSD, tako da je neizvjesno koga će oni podržati – tvrdi naš sagovornik.

Odbornici SDA nisu htjeli da daju izjave.

– Dogovorili smo se da ne dajemo izjave dok traju međustranački pregovori – poručili su iz ove partije i u šali naveli da u Prijedoru traje “prijeskupštinska” tišina.

I iz vrha lokalnog PDP demantovali su da su im nuđene fotelje radi podrške. Jedini su četiri bivša odbornika DNS bacili karte na sto i saopštili da će od naredne sjednice u Skupštini grada Prijedora činiti samostalni Klub odbornika. To su Duško Miletić, Predrag Starčević, Želimir Kos i Goran Vučkovac.

DNS trenutno ima šest, a SNSD osam odbornika. Pored toga, Miletić nam je nedavno izjavio da će se samostalnom Klubu odbornika pridružiti još dva, ali nije otkrio da li su i oni iz DNS.