Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SVI SE NADAJU DA JE ŽIV I ZDRAV Peti dan potrage za nestalim mladićem Seminom Bradićem

Društvo
Autor:

Foto: Klix

Više od 200 osoba i danas će pretraživati teren oko Travnika kako bi pronašlo mladića s poteškoćama u razvoju Semina Bradića koji se u petak poslijepodne udaljio od svoje kuće u Krpeljićima kod Travnika prema nepoznatom pravcu.

Potraga za Bradićem traje već pet dana, a osim mještana i lovaca koji od prvog dana intenzivno češljaju svaki metar veoma nepristupačnog terena na Galici i na širem lokalitetu Vlašića gdje su sumnjali da je Bradić, uključeni su i pripadnici Federalne uprave civilne zaštite te Specijalna jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

Dosadašnja pretraga terena specijalnim vozilima za nepristupačan teren, dronovima, psima tragačima, ali i ljudstvom nije dala nikakve rezultate, a nekoliko mještana nje potvrdilo da je vidjelo Bradića na putu ka Travniku što je jedini znak koji službene osobe imaju.

Tokom jučerašnjeg dana digitalnim mapiranjem terena došlo se do saznanja da je pretraženo 18 kvadratnih kilometara terena, ali bez konkretnih rezultata. Akcija se nastavlja i danas, a svi se nadaju da će Bradić biti pronađen živ i zdrav.

Po dolasku na mjesto okupljanja biće napravljen plan aktivnosti za današnju pretragu terena, a sve raspoložive snage pretraživaće teren dok to budu dopuštali vremenski uslovi.

(Klix)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO