Fudbal

“Svi su mrzili nosatog Balkanca” Zlatan iskreno o djetinjstvu i teškom odrastanju

Zlatan Ibrahimović jedan je od najboljih fudbalera svijeta. Ali njegovo detinjstvo nije bilo ni izbliza lijepo, kao što život koji danas vodi.

“Svi su mrzili nosatog Balkanca” Zlatan iskreno o djetinjstvu i teškom odrastanju
FOTO: SERENA CAMPANINI/EPA

U svojoj autobiografiji, koja nosi naziv “Adrenalin”, švedski fudbaler otkrio je da se još kao dječak suočio sa velikim nepravdama.

– Kao dijete sam uvijek patio, još otkako sam rođen. Čim sam došao na svijet, bolničarki sam ispao iz ruku na pod s metra visine… U školi sam bio drugačiji od svih. Svi su bili plavokosi, lijepi, svijetlih očiju, a ja sam bio crn i nosat – napisao je Zlatan, čiji su roditelji u Švedsku otišli sa Balkana.

– Pričao sam i hodao drugačije od njih. Njihovi roditelji su pisali peticije da me izbace iz tima. Uvijek su me mrzili… Moji saigrači su nosili brendiranu odjeću, a ja nisam imao ni čarape, samo štucne. Zbog toga su mi se rugali. U početku sam reagovao loše na sve to, ali sam naučio da izolujem patnju i da mržnju pretvorim u snagu.

Priznao je Ibrahimović da ga i sada negativni komentari dodatno motivišu, piše Sportal.

Pročitajte još

– Kad sam srećan, igram dobro, ali kada sam ljut i kada patim, onda igram još bolje. Sa stadiona na kojima me vole crpim energiju, a sa stadiona gdje me mrze ja uzimam još više.-

Zlatan će 3. oktobra napuniti 41 godinu, ali i dalje ne odustaje od fudbala. Svakako, bez njega ova igra ne bi bila ista.

Prihvati notifikacije