Svijet

Svi su napravili istu grešku: Turista PRONAĐEN MRTAV U GRČKOJ, treća jeziva tragedija za nedjelju dana

Američki turista (55) pronađen je mrtav u ponedjeljak na grčkom ostrvu Matraki.

Kupači na moru
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RINGIER

To je treći smrtni slučaj turista u nedjelju dana tokom perioda neobično vrućeg vremena. Temperature su skočile iznad 40 stepeni početkom jula baš u trenutku kad je počela sezona na udaljenim plažama odnosno drevnim lokacijama i planinskim stazama.

Rani toplotni talas poklopio se s talasom nestanaka i smrti turista.

Visoke temperature dovele do smrti?

– Postoji zajednički obrazac. Turisti koji su preminuli išli su na planinarenje po visokim temperaturama – rekao je za Rojters portparol policije za Južni Egej Petros Vasilakis.

Tijelo britanskog TV voditelja Majkla Moslija pronađeno je 9. juna na ostrvu Simi nakon četvorodnevne operacije potrage uz pomoć aviona i dronova. Mosli je navodno šetao sam po visokim temperaturama prije nego što je nestao.

Pročitajte još

Policija nije otkrila identitet Amerikanca čije je tijelo u nedjelju pronađeno blizu plaže u Matrakiju, prenosi Slobodna Dalmacija.

– Tijelo je prebačeno na Krf gdje će biti obavljena obdukcija – rekao je policijski zvaničnik za Rojters.

Traga se za izgubljenim turistima

Još jedan turista, Holanđanin, koji je imao 74 godine, pronađen je mrtav na ostrvu Samos u subotu dok su dva planinara pronađena bez znakova života na Kreti 5. juna.

Spasilački timovi tragaju za dvije starije Francuskinje na Sikinosu i američkim policajcem (59) na Amorgosu.

– Dvije operacije potrage su u toku na drugim ostrvima. Spasilački timovi i volonteri su raspoređeni i tragaju za nestalim osobama uz pomoć drona i spasilačkog psa – rekao je Vasilakis.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu