Sport

SVIJET JE OBOŽAVAO MARADONU, A ON - NOVAKA Fudbalski Bog je ZBOG ĐOKOVIĆA gledao tenis (VIDEO)

Svijet je ostao bez Maradone, napustio nas je taj kočoperni, neponovljivi fudbalski mađioničar, idol, ikona, zabavljač.

SVIJET JE OBOŽAVAO MARADONU, A ON - NOVAKA Fudbalski Bog je ZBOG ĐOKOVIĆA gledao tenis (VIDEO)
FOTO: ATP TOUR/YOUTUBE/SCREENSHOT

Volio je, osim fudbala, i tenis, zavolio je momka iz Srbije koji je poremetio „nacrtani” svjetski poredak, duealitet Nadala i Federera.

Iako je često umio da kaže da je Švajcarac najveći svih vremena, tu nije pravio pitanje, temperament mu se poklapao sa Novakovim, naravno, što nikad nije propuštao da pomene – iznad svega je gajio neizmjerno veliko poštovanje i divljenje prema Srbinu kao igraču.

Sretali su se nekoliko puta, na “Novakovom terenu”, na turnirima, čak i na treninzima, nekad je dolazio na mečeve samo da bi gledao srpskog asa.

– Novak Đoković je fenomen, ali za mene postoji samo jedan broj jedan – Rodžer Federer. On je apsolutni broj 1 – rekao je Maradona za B92.

Novakov karijerni put je ono što ga je zaista impresioniralo, zadivilo, jer nije bio lak i jednostavan kao mnogim asovima njegovog ranga. Maradona je znao da je Nole išao težim putem do vrha.

– Novak mi je pričao da je trenirao po mjestima gdje padaju bombe, pa je morao ići trenirati na druga mjesta. Ako bombe padaju lijevo, on trenira desno. To mi je bilo nevjerovatno i to uvijek pričam s velikim ponosom. Uvjerio sam se da ga slava nije promijenila – rekao je “El Pibe” svojevremeno za Novaka.

Za Đokovića nije navijao jedino kada je Srbin igrao protiv Argentinaca, kao skoro sa Švarcmanom u finalu Rima. Tada je poslao poruku svom zemljaku.

– Čestitke, mali! Igraš na odbojkaškoj mreži i sada si u finalu. Za mene, ti si već šampion – napisao je Maradona Švarcmanu.

Volio je život, pjesmu, boemski je provodio dane i noći… Jedan jedini, Dijego Maradona.

Srbija će ga pamtiti, ostala je neraskidiva veza arentinskog asa i srpskog sporta. Krenulo je sa aplauzima na Marakani 1982. godine, nastavilo se sa saradnjom sa Emirom Kusturicom, poznanastvom i druženjem sa Novakom… Prije četiri godine je na poklon od Fudbalskog kluba Crvena zvezda dobio dres sa svojim prezimenom i njegovom desetkom, prenosi Blic.