Svijet

"SVIJET TRAŽI HEROJE" Ovi pojmovi su se najviše guglali OVE GODINE

I ove godine su se ljudi širom planete najčešće okretalii Guglu kada su im bili potrebni odgovori na razna pitanja, a najpopularniji pretraživač je objavio pojmove, događaje i ljude koji su nas najviše zanimali u proteklih 12 mjeseci.

"SVIJET TRAŽI HEROJE" Ovi pojmovi su se najviše guglali OVE GODINE
FOTO: PROFIMEDIA

Istorija pokazuje da u doba neizvijesnosti svijet traži heroje. U 2019. godine broj pretraga o herojima je naglo porastao. I ove godine potrage za herojima, superherojima i svakodnevnim herojima, su se dešavale širom svijeta – poručuju iz Gugla.

Objavljivanje godišnje liste prati video fokusiran na superheroje, slavne sportiste, humaniste i dešavanja koja su obilježila godinu na izmaku.

Svijet je u 2019. u Gugl pretraživaču najčešće kucao pojmove vezane za svjetsko prvenstvo u kriketu održano ovog ljeta, naročito za utakmicu između Indije i Južnoafričke Republike. To nije čudno s obzirom na činjenicu da je kriket jako popularan sport u nekadašnjim britanskim kolonijama koje, poput Indije i Bangladeša, često imaju veliki broj stanovnika.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Drugi najpretraživaniji pojam bilo je ime Kamerona Bojsa, mladog američkog glumca popularnog na Dizni kanalu koji je 6. jula ove godine nađen mrtav u svom stanu.

Stanovnici planete guglali su i Američki kup i Ajfon 11, ali i ostvarenja sa malih i velikih ekrana koja su obilježila godinu. Među njima su i američki film o superherojima “Osvetnici: Kraj igre”, film iz serijala o Betmenu “Džoker” i najgledanija serija “Igra prestola”.

Pored sportskih vijesti, svijet su zanimale i novosti o pariškoj katedrali Notr Dam koja je gotovo izgorela u aprilu, kao i o uraganu Dorijan koji je ljetos nanio veliku štetu Bahamima.

Na listi najpretraživanijih ljudi, rame uz rame sa najpopularnijim sportistima i glumcima ove godine se našla i 16-godišnja Greta Tunberg, klimatska aktivistkinja iz Švedske koju mnogi vide kao lice pokreta za spas planete od klimatskih promjena.

(Blic)