Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“SVINJSKO PONAŠANJE” HOLIVUDSKOG PREDATORA Pokušao je da me natjera da uradim ono što ON ŽELI

Zabava
Autor:

Foto: Nina Prommer/EPA

Holivudska glumica Dženifer Anistor otvorila se po pitanju svojih susreta sa producentom Harvijem Vajnstajnom, optuženog za seksualno zlostavljanje velikog broja žena.

Govoreći o svojoj novoj drama seriji “Jutarnji šou” (The Morning Show ) na kojoj je radila zajedno sa koleginicom i koproducentkinjom Riz Viterspun, Aniston je istakla koliko je pokret #MeToo – usmjeren protiv seksualnog zlostavljanja – zadobio veliku pažnju javnosti nakon skandala s Vajnstajnom i da se tada sve promijenilo. Iako se originalna verzija njene serije bavila rizicima i izdajama u svijetu medija, nakon što je voditelj Met Lauer otpušten krajem 2017. zbog neprikladnog seksualnog ponašanja na radnom mjestu, scenario je promijenjen i podsjeća na ovaj skandal. Aniston je međutim rekla da lik u seriji nije zasnovan na Laueru, već da je to “arhetip svih muškaraca koje on predstavlja”.

U stvarnom životu, sličan primjer je Harvi Vajnstajn, čije je razotkrivanje podstaklo revolucionarni pokret. Anistonova je otkrila da je i sama imala incident sa osramoćenim producentom, koji je kako kaže primjer njegovog siledžijskog ponašanja, piše Etonline.com.

Glumica se prisjetila snimanja trilera “Derailed” iz 2005. koji su producirali Vajnstajn i njegova kompanija, a u kojem ona glumi sa Klajvom Ovenom. Aniston je istakla da je mala količina vremena koliko je provela s Vajnstajnom bila više nego neugodna.

– Bili smo na večeri povodom premijere. Sjećam se da sam sjedila za stolom sa Klajvom, našim producentima i jednim mojim prijateljem. Vajnstajn je bukvalno prišao stolu i rekao mom prijatelju: “Ustaj!” Bila sam u fazonu “bože svašta”, a moj prijatelj je ustao i premjestio se, da bi Harvi sjeo na njegovo mjesto. To je prosto bio taj nivo polaganja prava na nešto i svinjskog ponašanja – rekla je glumica.

Ona je istakla da je Vajnstajn “znao bolje” nego da proba da je zlostavlja, ali da ga to nije zaustavilo od pokušaja da je zastraši. Aniston se prisjetila kako je u vrijeme premijere filma Vajnstajnova bivša žena Džordžina Čepmen lansirala svoju modnu kolekciju “Markiza” i rekla kako je producent pokušao da je natjera da obuče haljinu iz te kolekcije i suštinski promoviše brend.

Foto: Etienne Laurent / EPA

– Došao je da me posjeti u Londonu dok smo snimali. Bio je u fazonu: “OK, volio bih da nosiš nešto od ovog na premijeri” – rekla je Aniston, dodajući da je pratila razvoj brenda “Markiza” i da joj taj stil nije odgovarao.

Vajnstajnova bivša žena Džordžina Čepmen sa svojim haljinama 2009.

– “Markiza” nije bila ono što je danas. Nije to bilo za mene. On je rekao da ja moram da nosim neku od tih haljina. Odgovorila sam mu da neću. Šta bi uradio povodom toga? Prišao i natjerao me da je nosim?! – ispričala je glumica koja je stekla popularnost serijom “Prijatelji”, ističući da je to bio njen jedini incident sa Vajnstajnom.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO