Hronika

SVIREPI ZLOČIN Ubica presreo Đokiće na žutom skuteru, natjerao Gorana da gleda kako mu ubija ženu, pa kćerku

Goran Džonić (52) kobne noći svoje rođake, porodicu Đokić, Gorana, Gordanu i Lidiju, presreo je na skuteru, ekskluzivno saznaje Blic.

SVIREPI ZLOČIN Ubica presreo Đokiće na žutom skuteru, natjerao Gorana da gleda kako mu ubija ženu, pa kćerku
FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS SRBIJA

Džonić, inače brat od tetke Gorana Đokića, uhapšen je danas.

Kako saznajemo, kobnog 26. septembra, Džonić je oko ponoći, kada su se vraćali iz Moravca ka svojoj kući u Aleksincu, presreo svoje rođake. Na koji način ih je tačno namamio da ga prate do zabačenog dijela u ataru sela Moravac ili ih je tamo odveo pod pretnjom pištoljem za sada nije poznato. Na toj lokaciji ih je svo troje ubio hicima iz pištolja, a potom je njihova tijela zapalio!

Kako saznaje Blic ubistvo je počinio na izuzetno brutalan način i to tako što je prvo ubio Gordanu Đokić sa dva hica – jednim u grudi, a drugim u glavu dok su njena kćerka Lidija i suprug Goran to gledali, a potom je likvidirao i Lidiju, a tek na kraju svog brata od tetke Gorana.

FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ, PRIVATNA ARHIVA/RAS SRBIJA
FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ, PRIVATNA ARHIVA/RAS SRBIJA

Nakon što ih je ubio, tijela porodice Đokić njihov rođak je polio benzinom, koji je tu ranije donio i pripremio, a onda ih zapalio. Kada su tijela izgorjela gotovo do neprepoznatljivosti, Džonić ih je odvukao do šiblja, prekrio ih granama i tu ostavio.

Nakon toga njihov automobil odvezao je 10ak kilometara dalje gdje ga je zapalio kako bi uništio sve tragove, a kako ekskluzivno saznaje Blic, na istom mjestu zapalio je i svoj žuti skuter kojim je krenuo u izvršenje nezapamćenog zločina!

Podsjetimo, ubica i žrtve su bili veoma bliski i znali su se cijelog života, nikada nisu imali međusobnih problema. Džonić je živio svega četiri kuće od porodice Đokić!

Osumnjičeni je inače vatrogasac u penziji, ima suprugu i dva sina. Jedan sin mu je vatrogasac, kao i on, dok mu je drugi sin pripadnik Vojske Srbije, saznaje Blic.

Prema nezvaničnim informacijama, Džonić je često prao Goranova kola, pošto on nije imao poverenja u radnike perionice sve zbog sefova koje je držao u automobilu i tako je i znao gdje Đokić krije novac!

Pročitajte još

Goran je, kako se sumnja, unaprijed sve isplanirao, pripremio naftu, našao rupu gdje će zakopati tijela, odveo ih tamo, ubio i zapalio.

Ministar Aleksandar Vulin je danas naglasio i da je pronađena i značajna količina novca koja je pripadala ubijenoj porodici, a u prostorijama, odnosno na imanju koje je koristio osumnjičeni, pronađeni su još neki predmeti koji su, bez svake sumnje, bili dio ovog strašnog i monstruoznog ubistva.

Osumnjičeni je priveden i po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu i određeno mu je zadržavanje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je učestvovao u izvršenju krivičnog djela teško ubistvo, piše Blic.

Prihvati notifikacije