Hronika

Svjedočenja očevidaca LEDE KRV U VENAMA: Vlasnik picerije UPUCAN U GRLO pred suprugom

Baranin Jovan Đurović teško je ranjen u pucnjavi koja se danas oko 16 sati dogodila u piceriji u Amsterdamu, a vlasnik lokala Goran Savić je ubijen.

Svjedočenja očevidaca LEDE KRV U VENAMA: Vlasnik picerije UPUCAN U GRLO pred suprugom
FOTO: NIELS WENDSTEDT/EPA

Jovan je brat Luke Đurovića, koji je stradao u saobraćajnoj nesreći u Kotoru u oktobru 2013. godine, a koji je bio blizak šefu zemunskog klana Luki Bojoviću.

Kako prenosi holandski Telegraf, žrtva je 49-godišnji Goran Savić, vlasnik ugostiteljskog objekta u kojem se desila pucnjava, saopštila je policija u srijedu uveče. Savić je preminuo od povreda uprkos pokušaju reanimacije.

To je treći bivši Jugosloven u godinu i po dana koji je ubijen u Amsterdamu. Prošle godine u martu Goran Tasić (46) likvidiran je u Sloterdijku, dok je Hrvat (62) upucan nekoliko mjeseci kasnije u italijanskom restoranu na prestonici Betovenstrat.

Odjednom sam čuo pucnjavu. Prilično smo šokirani – rekao je vlasnik restorana u blizini.

Pročitajte još

  Sat vremena prije ubistva, Savić, za koga kažu da je do prije nekoliko godina živeo u Nišu, je sjedio u lokalu i pio kafu. U jednom trenutku, muškarac je ušetao u lokal i zapucao.

  – Upucao je vlasnika picerije. Naš kuvar je u prvi mah pomislio da nije neko u kuhinji nešto ispustio, a onda je shvatio da su to bili pucnji. Jedan muškarac je istrčao napolje vrišteći – rekao je menadžer obližnjeg lokala.

  Jedan od svjedoka kaže da je Savić upucan u grlo pred ženom.

  Policija je ranije saopštila da su osumnjičeni ili više njih uletjeli u “folksvagen” sa belgijskih registracionih oznaka. Dva mladića koja su biciklima prolazila tom ulicom čula su pucnje.

  – Vidjeli smo čovjeka kako leži na zemlji okružen grupom ljudi. Svi su bili šokirani – rekao je jedan od njih.

  Holandski mediji prenose da je policija uhapsila jednog osumnjičenog, koji je pucao na policiju tokom privođenja.

  (Blic)