Hronika

SVJEDOCI NA SASLUŠANJU Bivši evropski prvak u kik-boksu likvidiran sa NEKOLIKO METAKA, napadač bježi policiji

Zenička policija još traga za napadačem koji je jutros u 9 časova u buregdžinici pucao na Džemala Mahmića koji je usljed povreda preminuo u Kantonalnoj bolnici Zenica.

SVJEDOCI NA SASLUŠANJU Bivši evropski prvak u kik-boksu likvidiran sa NEKOLIKO METAKA, napadač bježi policiji
FOTO: FACEBOOK

Sve raspoložive policijske snage Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona nalaze se na terenu te tragaju za napadačem koji je u Mahmića ispalio nekoliko metaka nakon čega se udaljio s mjesta događaja sa svojim vozilom u nepoznatom pravcu, piše Klix.

Mahmić je od ranije bio poznat policijskim organima kao žrtva većih pucnjava koje su se dogodile u Zenici. U pucnjavi na Staroj pijaci gdje je smrtno stradao slučajni prolaznik Amer Pivić, Mahmić je bio žrtva napada, ali i u Crkvicama kada je ponovo pogođen slučajni prolaznik.

Pročitajte još

Svoj život posvetio je sportu, a ostvario je brojne sportske uspehe. Bio je višestruki evropski, balkanski i prvak BiH u kik-boksu.

Policijski timovi Sektora kriminalističke policije i Policijske uprave I u Zenici poduzimaju intenzivne aktivnosti na terenu sa ciljem otkrivanja lica koje se sumnjiči za izvršenje ovog krivičnog dela, koje je u bjekstvu, kao i njegovog lociranja i lišenja slobode. Trenutno se u službenim prostorijama Uprave policije MUP Zeničko-dobojskog kantona saslušavaju svedoci događaja, kao i sva druga lica koja bi policijskim službenicima mogla dati određena saznanja – rekli su iz MUP ZDK.

Nezvanično, policija traga za  Antom Palavrom (21) koji je osumnjičen je za ubistvo Mahmića.

(Klix)