Sudbine

Svjedoci o tragediji na Drini "Majka ga je molila da ne ulazi u vodu, otišao je do pola rijeke i U TRENU NESTAO"

U Peruću kod Bajine Bašte ni jutros niko ne može da shvati zašto je Ž. Č. (36) iz Mladenovca, koji se juče popodne utopio na toku Drine kroz ovo mjesto, uopšte ušao u rijeku da se kupa.

Svjedoci o tragediji na Drini "Majka ga je molila da ne ulazi u vodu, otišao je do pola rijeke i U TRENU NESTAO"
FOTO: VLADIMIR LOJANICA/RAS SRBIJA

Nemam drugog objašnjenja nego da ga je sam đavo pozvao da uđe u vodu, na mjestu gdje nikada nisam vidio nikoga da se kupa i gdje je kupanje više nego rizično. Ni prohladni dan nije bio za kupanje – priča za Blic mještanin Perućca.

Sagovornik nije prisustvovao tragičnom događaju, a na lice mjesta je, shvativši da se nešto dešava, došao kada je primjetio policiju, hitnu pomoć i vatrogasce.

Pročitajte još

Ž. Č. je juče popodne sa majkom, još jednom ženom i jednim djetetom, navratio do restorana “Vrelo” u Perućcu, u koji su došli sa Tare. Inače, restoran se nalazi iznad Drine, a kroz njegovu terasu teče rijeka Vrelo koja se odatle slapovito uliva u Drinu.

– Prema onome što sam čuo, čovjek koji se utopio prethodno je sjedeo u restoranu. U jednom trenutku je rekao da ide da pliva, a majka ga je odvraćala, govoreći mu da je Drina ćudljiva rijeka, kumila ga i molila da ne ide. Uvjeravao je majku da nema razloga da brine, a onda stepeništem iz restorana sišao do Drine. Od gostiju restorana kasnije čuo sam da se skinuo, ostao samo u boksericama, pokvasio se i polako ušao u vodu – kaže naš sagovornik.

Mjesto u kome je Z. Č. ušao u Drina nalazi se ispod samog vodopada rijeke Vrelo i tu je voda prilično hladna. Vodostaj Drine bio je mali, a rijeka uopšte nije bila brza.

– Ljudi kažu da je lako doplivao do pola rijeke, tu se kupao neko vrijeme, a onda u trenutku nestao. Utopio se pred očima majke koja je na njega motrila sve vrijeme iz restorana. Prvo sam začuo da se nešto u restoranu dešava, ali nisam obraćao pažnju, a onda su jedni za drugim počeli da pristižu policija, hitna pomoć, vatrogasci. Nas nekoliko komšija smo dotrčali do restorana i od gostiju čuli šta se izdešavalo. Jedna žena, kasnije sam saznao da mu je majka, je plakala i ponavljala: “Gorovila sam mu da ne ulazi u rijeku” – kaže žitelj Perućca.

Sve nade da je Ž. Č. nekim čudom preživio nestale su dva sata kasnije kada su ronioci pronašli njegovo tijelo na dnu rijeke, par desetina metara od mjesta gdje je nestao pod vodom, piše Blic.

Prihvati notifikacije