Sport

SVJESTAN OČEKIVANJA Tumbaković: Nema pritiska, znamo šta treba da radimo

Svjestan sam očekivanja uoči duela protiv Norveške u Oslu, ali nema pritiska. Prošao sam mnogo toga, ova utakmica je vrlo važna, ali nije presudna, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković.

SVJESTAN OČEKIVANJA Tumbaković: Nema pritiska, znamo šta treba da radimo
FOTO: FSS

On je na onlajn konferenciji za medije istakao da će ekipa učiniti sve da se poslije 20 godina plasira na Evropsko prvenstvo, a za to će joj biti potrebno da prvo pobijedi Norvešku, a potom i u novembru, u Beogradu, boljeg iz duela Škotske i Izraela.

– Naša želja je da ostvarimo dobar rezultat, sve ćemo uraditi da do njega dođe. Moramo da igramo na svoj kvalitet i da prilagodimo igru kako nama odgovara. Koliko ćemo biti inspirisani, koncentrisani, to su detalji na kojima moramo da poradimo. Sa druge strane oni imaju kvalitet, imaju i Halanda, kompaktni su – istakao je Tumbaković.

Selektor je za ovaj meč, kao i za naredna dva u Ligi nacija protiv Mađarske i Turske, pozvao 30 fudbalera i kaže da na sve računa.

– Imamo tri utakmice, prva protiv Norveške je najznačajnija. Zato smo pozvali veću grupu igrača. Ko će da igra zavisi od njih. Kada se budemo okupili, opredijelićemo se. Potrebni su nam kvalitetni igrači. Imaćemo samo sedam dana zajedno, nedovoljno da se uigramo – priznao je Tumbaković.

Srbija će 8. oktobra gostovati u Oslu, tri dana kasnije dočekaće Mađarsku u Beogradu, dok je duel sa Turskom na programu 14. oktobra u Istanbulu.