Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SVJETSKI RANG STIŽE U BRČKO U subotu treći Međunarodni plivački maraton na Savi

Regioni
Autor:

Foto: Cvijeta Kovačević/RAS Srbija

Na trećem Međunarodnom plivačkom maratonu na Savi u Brčkom koji će se održati u subotu 20. jula, očekuje se učešće oko 80 plivača iz Srbije, Hrvatske, Mađarske i BiH.

– Dolazi nam nekoliko plivača svjetskog ranga među kojima i Tomaš Farkaš koji je među 30 top plivača u svijetu. Takođe dolaze nam juniorski reprezentativci Srbije koji se pripremaju za evropsko prvenstvo – rekao je  Draško Đurić, direktor plivačkog maratona.

On je danas na konferenciji za medije pojasnio da su i ove godine predviđene dvije maratonske trke.

– Jedna je trka od dva kilometra kružnog karaktera na Ficibajeru u kojoj će učestvovati juniorski reprezentativci Srbije. Glavna trka na stazi dugoj 10 kilometara kreće iz Vučilovca u 16 časova i završava u Brčkom, na Ficibajeru – precizirao je Đurić.

Miličević Igor iz Udružnja „X centar“ kaže da je njihov ključni zadatak bezbjednost plivača u čemu će im podršku pružiti brojne službe, ronilačka i druga udruženja iz Brčkog kao i ronilačko-spasilački klub „Buk“ iz Banjaluke.

– Dužnost nam je da svi plivači budu bezbjedni tokom plivanja. Ekipe su raspoređene na svakih 20 do 50 metara – rekao je Miličević ističući da ne očekuju probleme jer je vodostaj Save relativno nizak.

– Sava je malog vodostaja, spora je i lijepa za plivanje – rekao je Miličević.

Plivački maraton i ove godine organizuje plivački klub „Atos Sava“ pod pokroviteljstvom Vlade i predsjednika Skupštine Brčko distrikta.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO