Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SVOJIM RUKAMA PORODIO SUPRUGU On ima pet kćerki, posljednju je i LIČNO DOČEKAO

Društvo
Autor:

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

“Moja žena se hrabro borila, ali joj je bila neophodna moja pomoć. Uradio sam ono što sam morao”, ovako započinje svoju priču Vuksan Rovčanin, hrabri otac pet kćerki koji je postao glavna zvijezda švedskih medija nakon što je u kućnim uslovima porodio svoju suprugu i dočekao na svijet svoju najmlađu kćerku Teodoru.

Vuksan, koji je inače rodom iz Vrbasa, a trenutno živi i radi u Švedskoj našao se u situaciji u kojoj se većina muškaraca ne bi snašla, međutim kako on navodi, bio je pribran i želio je da pomogne svojoj supruzi Natali.

– Sve je počelo 25. septembra oko 2 ujutru, kada me je probudila naša dvogodišnja kćerka Anastasia. Zvala me je iz svoje sobe da joj dam mlijeko. Pogledao sam ženinu stranu kreveta, ali nije bila tu. Pomislio sam da je ustala da da našoj djevojčici mlijeko, međutim, Anastasia je i dalje zvala. Ustao sam i tada vidio da je Natali u kupatilu, mislio sam da je sve u redu pa sam se vratio u krevet. Poslije nekoliko minuta ona je ušla u sobu i rekla “da je počelo” i da moramo u bolnicu – kaže za Blic Vuksan.

Kako navodi ovaj hrabri otac, nije ni slutio da će porođaj doći toliko brzo i da neće stići ni do porodilišta.

– Lagano sam se oblačio, međutim, Natali je dobijala sve jače bolove. Pozvao sam bolnicu i najavio da dolazimo, ali čim sam spustio slušalicu moja supruga je počela da krvari i tada sam znao da nema vremena da idemo u bolnicu, te sam pozvao hitnu službu. U tom trenutku je pukao vodenjak i porođaj počeo – priča Vuksan.

Porođaj se prema njegovim riječima odvio ispred kupatila, budući da vremena za odlazak bilo gdje druge nije bilo.

– Moja žena se hrabro borila, ali je tražila i moju pomoć, a ja sam uradio to što sam morao, pomogao sam joj izvadimo bebu. Za sve to vrijeme je naša kćerka Anastasia od dvije godine je stojala u hodniku i čekala pošto sam je obukao i htio da je vodim sa nama u bolnicu, jer nije bilo nikog drugog u kući – priča Vuksan i dodaje da druge djevojčice nisu bile kući već su prenoćile kod svoje bake.

Iako je porođaj protekao normalno prava drama je uslijedila nakon što je beba došla na svijet, budući da roditelji nisu čuli njen plač.

– Beba je bila plava i nije plakala što me je jako uplašilo i počeo sam da je trljam. Poslije nekoliko sekundi je zaplakala, a ja sam je odmah dao u ruke Natali. U tom trenutku se Anastasia se prodrala “beba” i dotrčala kod sestre i mame. Mamu je zagrlila i bebu pipnula uzela za ruku – prepričava ovaj nesvakidašnji događaj Vuksan.

– Kada sam ih pogledao tek tada shvataio da je sve gotovo, da smo uspjeli i da su svi dobro.

Svi stigli kada je porođaj bio gotov

Vuksan je nakon svršenog porođaja oprao bebu, uvio je u bademantil, a u međuvremenu je stigla hitna pomoć, kao i sestra njegove supruge.

– Došlo je dvoja kola hitne pomoći i odmah su odvezli surpugu i bebu u bolnicu gdje su se svi bebini nalazi kao dobri. Natali je izgubila oko litar krvi što je tada bio veliki problem – navodi Vuksan.

Kako ovaj Vrbaščanin navodi, za njegovo djelo čulo se jako brzo, te je čitav dan primao pozive prijatelja i poznanika.

Okružen ženama

Vuksan živi sa šest žena, sa kćerkama Vanesom (12), Emom (11), Anastasijom (2), Isadorom (1) novorođenom Teodorom i sa suprugom Natali , a kako ističe vrijeme koje provodi sa svojim djevojkama mu je najdragocjenija stvar na svijetu.

– Već dugo sam otac i uživam u ženskoj ljubavi. Volim svoju porodicu i kćerke koje mi pružaju bezuslovnu ljubav – ističe Vuksan.

Glumac na pauzi

Inače, Vuksan je po profesiji glumac, koji je tokom karijere bio dio ekipe filma o tajnom agentu Džejmsu Bondu, ali sad je kako kaže na pauzi.

– Uzeo sam pauzu od glume 2018. godine kada smo dobili četvrtu kćerku. Želim da provodim vrijeme kući sa njima. Trenutno se jedino bavim porodicom i biznisom budući dam suvlasnik u dvije firme – navodi Vuksan.

Samo bez panike i hrabro

Ovaj hrabri otac koji se našao pred neobičnim zadatkom ističe da bi svaki muškarac u sličnoj situacji trebao da postupi kao i on.

– Nikako ne treba da paniče, jer za to se nema vremena, bitno je tu da budu za svoje partnere i da nastoje da im na što bolji način pomognu – zaključuje Vuksn.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO