Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SVOJIM TIJELOM BRANILA DJEČAKA Majku i petogodišnje dijete IZGRIZLI PSI dok su šetali

Hronika
Autor:

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Majku koja je šetala sa djetetom, pored rijeke Gradac u Valjevu, napala su prošlog vikenda dva aljaska malamuta. Psi su bili sa svojim vlasnikom, inače poznatim valjevskim doktorom, piše portal Telegraf.

Kako su pomenutom portalu javili čitaoci, majka je probala da odbrani petogodišnjaka, kojeg su napali psi dok su šetali klisurom rijeke, pa su i nju izujedali. Vidjevši šta se dešava, vlasnik pasa je pokušao da smiri životinje, ali su oni napali i njega. Borba sa psima je trajala pola sata.

– Preko rijeke su pretrčala dva psa i napala dijete, oborila ga na zemlju, nanijela mu teške povrede po glavi, po rukama, po nogama, otvoren prelom prsta, gdje je mama, vidjevši da dijete potencijalno može da bude i raskomadano, skočila na njega. I ona je zadobila povrede – rekao je za RTS Ivan Obućina, iz Valjeva, otac dječaka.

Za to vrijeme narod je gledao šta se dešava, ali nije smio da pritekne u pomoć. Čuli su i majku koja doziva u pomoć, ali se niko nije osmjelio da rizikuje da i njega napadnu psi.

Dijete i majku od pasa odvojio je njihov vlasnik inače poznati gradski ginekolog koji je pecao i odvezao ih u Urgentni centar. Vlasnik je za RTS rekao da malamute gaji 25 godina, da su socijalizovani psi i da ne zna zašto se to dogodilo. Kako kaže, za ovaj slučaj osjeća se odgovornim.

Iz Opšte bolnice u Valjevu potvrdili su za Telegraf da su majka i dijete zbrinuti i van životne opasnosti. Čitav slučaj je pred istražnim organima, napomenula je ona.

U Komunalnoj policiji rekli su za RTS da uz ljekarske izvještaje oštećeni prijavu podnose Komunalnoj inspekciji, koja o trošku vlasnika pasa, angažuje veterinara.

– Procjena je komunalnog inspektora kakvo će rješenje izdati, ukoliko je dakle došlo do povrede i teških tjelesnih povreda taj pas mora biti privremeno smješten u veterinarsku ustanovu na posmatranje -kaže Milica Petković, načelnica Komunalne policije Valjevo.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO