Hronika

SVOJIM TIJELOM BRANILA DJEČAKA Majku i petogodišnje dijete IZGRIZLI PSI dok su šetali

Majku koja je šetala sa djetetom, pored rijeke Gradac u Valjevu, napala su prošlog vikenda dva aljaska malamuta. Psi su bili sa svojim vlasnikom, inače poznatim valjevskim doktorom, piše portal Telegraf.

SVOJIM TIJELOM BRANILA DJEČAKA Majku i petogodišnje dijete IZGRIZLI PSI dok su šetali
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Kako su pomenutom portalu javili čitaoci, majka je probala da odbrani petogodišnjaka, kojeg su napali psi dok su šetali klisurom rijeke, pa su i nju izujedali. Vidjevši šta se dešava, vlasnik pasa je pokušao da smiri životinje, ali su oni napali i njega. Borba sa psima je trajala pola sata.

Preko rijeke su pretrčala dva psa i napala dijete, oborila ga na zemlju, nanijela mu teške povrede po glavi, po rukama, po nogama, otvoren prelom prsta, gdje je mama, vidjevši da dijete potencijalno može da bude i raskomadano, skočila na njega. I ona je zadobila povrede – rekao je za RTS Ivan Obućina, iz Valjeva, otac dječaka.

Za to vrijeme narod je gledao šta se dešava, ali nije smio da pritekne u pomoć. Čuli su i majku koja doziva u pomoć, ali se niko nije osmjelio da rizikuje da i njega napadnu psi.

Dijete i majku od pasa odvojio je njihov vlasnik inače poznati gradski ginekolog koji je pecao i odvezao ih u Urgentni centar. Vlasnik je za RTS rekao da malamute gaji 25 godina, da su socijalizovani psi i da ne zna zašto se to dogodilo. Kako kaže, za ovaj slučaj osjeća se odgovornim.

Iz Opšte bolnice u Valjevu potvrdili su za Telegraf da su majka i dijete zbrinuti i van životne opasnosti. Čitav slučaj je pred istražnim organima, napomenula je ona.

U Komunalnoj policiji rekli su za RTS da uz ljekarske izvještaje oštećeni prijavu podnose Komunalnoj inspekciji, koja o trošku vlasnika pasa, angažuje veterinara.

– Procjena je komunalnog inspektora kakvo će rješenje izdati, ukoliko je dakle došlo do povrede i teških tjelesnih povreda taj pas mora biti privremeno smješten u veterinarsku ustanovu na posmatranje -kaže Milica Petković, načelnica Komunalne policije Valjevo.