Sudbine

"Tačno znam od čega sam se razboljela!" Nada Obrić poslije dvije decenije borbe s rakom

Pjevačica Nada Obrić se bori s karcinomom već dvije decenije, a njen stav prema bolesti u 73. godini izaziva poštovanje.

"Tačno znam od čega sam se razboljela!" Nada Obrić poslije dvije decenije borbe s rakom
FOTO: GORAN SRDANOV / RAS SRBIJA

Naime, Nada je nedavno otkrila da li ju je uplašila pandemija korona virusa, pošto se već dugo liječi od teške bolesti,

– Nije me uplašila, jer sam veoma disciplinovana. Vakcinisala sam se odmah, na vreme, nosim masku, vodim računa o odstojanju, tako da me epidemija nije bacila u depresiju. I u najvećem jeku mogli ste uz mjere zaštite da izađete i prošetate. Ja sam malo bila i u inostranstvu i vidjela sam da smo u stvari mi bili najmanje zatvoreni. Samo da smo disciplinovani i nema nikakvih problema – otkrila je Nada, a zatim dodala da se sve odnosi i na njenu porodicu, prenosi Telegraf.

– Svi smo i vakcinisani i revakcinisani. Moj mozak ne može da prihvati otpor prema vakcinama, internet doktore koji su nešto pročitali i svi smo veći doktori od svih naučnika. A pritom rizikuju i svoje i tuđe zdravlje. Da imam mogućnosti, uvela bih obavezno vakcinisanje. Kažu – ljudska prava. Izvinite, ja imam pravo na život i vi nemate pravo da mi ga ugrozite. Iznerviram se jako kad počne o tome da se priča – dodala je pjevačica.

FOTO: V. ŽIVOJINOVIĆ / RAS SRBIJA
FOTO: V. ŽIVOJINOVIĆ / RAS SRBIJA

Ona je zatim otkrila kakva je trenutno njena zdravstvena situacija.

– Pa… dobra. Borim se, nijednom čovjeku nije svejedno kad je u takvoj situaciji. Ja sam se borila kao da mi je čip ugrađen u glavu. Kad mi se desilo prvi put, drugi, evo sada i treći, ponašala sam se kao da se to dešava drugome. Nijednog trenutka nisam padala u krevet. Odrađivala sam sve terapije koje sam morala. A kad vidim zabrinuta lica moje djece, samo guram naprijed. I kad mi je bilo loše, govorila sam da mi je dobro i da će sve da prođe – dodala je ona.

Nada je zatim otkrila koliko novac, udoban život, mogućnost da se dobro hrani utiče na ishod liječenja.

Pročitajte još

– Neki novac mora da postoji, naročito za lijekove. Hvala bogu, kod nas je liječenje besplatno i naše zdravstvo pokriva osnovne troškove. A što možete sebi dodatno da priuštite… možete. Sve je važno, ali glava je najvažnija, da liječenje olakšate i sebi i okolini. Ali, kad se tako teško razbolite, shvatite svu trivijalnost jurnjave, svađa… Žao mi je ljudi koji brinu tuđe brige. Izađi, prošetaj, gledaj ljude, saobraćaj… Kako teče saobraćaj, tako teče život. Život je tako lijep i dragocjen, a mi ga traćimo na ružne stvari. Ne znamo šta nas čeka sutra. Bolest ne pita i niko nije zaštićen. Kad sam prvi put bila na zračenju, na onkologiji, pila sam kafu s direktorom i rekla: “Jesam li sad završila?” On mi kaže: “Nisi. Sutra može da se pojavi na nekom drugom mjestu.” Nikad nisam zaboravila tu rečenicu. To mi se i desilo – dodala je Nada.

Nada je zatim otkrila da zna razlog zbog kog se razboljela.

– Znam ja od čega sam se razboljela. Stres je okidač, svakako. Imala sam mnogo stresova o kojima ne bih pričala i negdje je moralo da eksplodira – zaključila je ona za nedeljnik Lena.

Prihvati notifikacije