Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

TAJNI PLANOVI AMERIČKE VLADE Procurio dokument o “daljinskoj kontroli uma”

Svijet
Autor:

Foto: Flickr

Dokumenta koja su slučajno dospjela u javnost ukazuju da je američka vlada tajno prikupljala podatke o “daljinskoj kontroli uma”.

Dokazi su misteriozno poslati nakon što je jedan novinar podnio zahtjeve za različite informacije, u kojima su otkrivena istraživanja bizarnog “psiho-elektronskog” oružja, prenosi “Blic” pisanje Dejli mejla.

Te alatke navodno koriste elektromagnetnu silu za postizanje efekata, uključujući indukciju intenzivnog bola, svrab ili čak “rigor mortis”- treći stepen smrti, odnosno kočenje udova.

Dokumenta su poslata Kurtisu Valtmanu, novinaru koji radi za neprofitni “MakRok” iz Bostona, koji pomaže ljudima u podnošenju zahtjeva državnim organima prema Zakonu o slobodnom pristupu informacijama.

On je istraživao aktiviste krajnje ljevice Antife i bijele supremističke grupe kojima se protivi kada je, kako tvrdi, došao do bizarnog otkrića.

Dokumenta su bila uvrštena u materijal koji je obezbijedio “Fjužn centar”, države Vašington, odsjek Odjeljenja za državnu bezbjednost koji pruža razmjenu informacija i analize.

Među očekivanim dokumentima našao se i fajl sa oznakom “EM efekti na ljudsko tijelo”, ispričao je Valtman.

– Potpuno je nejasno kako je sve ovo završilo u ovom izdanju. Možda je bilo namijenjeno drugom izdanju, možda su dokumenti prikupljani za izvještaj, ili čak i iz ličnih dosijea obavještajnog službenika koji je pogrešio – rekao je Valtman.

U dokumentima se opisuje niz predloženih uređaja i tehnika koje imaju za cilj da manipulišu ljudskim umom. Od nevjerovatnih tehnika poput “mikrotalasnog slušanja” do možda izvodljivih, kao daljinsko mapiranje mozga, što bi omogućilo posmatranje misli, naveo je britanski list.

Postojanje ovih dokumenata ne znači da vlada SAD direktno radi na ovakvim projektima ili da su išta više od misaonih eksperimenata.

Ipak, čini se da ih je neko shvatio dovoljno ozbiljno da bi prikupio sve informacije o tim tehnikama.

Ranije je CIA sprovela projekat MK-Ultra koji je uključivao brojne projekte kontrole uma. Većina je bila o upotrebi droga poput LSD za svrhe ispitivanja ili kontrole uma.

Milioni dolara su ubrizgani u projekat sa malo praktičnih rezultata. Objavljene informacije odnose se na slične eksperimente kontrole uma uz pomoć elektromagnetnih talasa.

Autor teksta zaključuje da se ta dokumenta odnose prije na to šta bi ta oružja mogla da urade, nego na to da zaista postoje.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO