Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“TAJNI ŽIVOT MUZEJA” Knjiga za djecu u izdanju MSURS od danas je besplatna

Kultura
Autor:

Foto: MSU RS/RAS Srbija

U okviru digitalne kampanje koju je MSURS pokrenuo, odlučili su da jedan dio aktivnosti usmjere i na najmlađu publiku.

-Prva knjiga za djecu o našem muzeju koju smo promovisali 10. februara 2020. godine povodom Dana Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, od danas će na našem veb sajtu biti besplatna – poručili su iz Muzeja.

Ćirilićnu, latiničnu i englesku verziju knjige „Tajni život muzeja“ autorke Jelene Kojović Tepić  sa ilustracijama banjalučkog umjetnika Dragoslava Malinića koju je dizajnirao Nemanja Mićevć, grafički dizajner MSURS, možete da skinete u pdf-formatu na stranici Muzeja.

-Uz besplatnu knjigu na našem sajtu postavili smo i 5 bojanki koje prate naraciju knjige o 10 malih miševa koji otkrivaju kakav se tajni život odvija unutar zidina jednog muzeja i koji se kroz razne avanture upoznavaju sa značajem muzejske institucije. Mališane koji budu vrijedni i oboje svih 5 crteža ali i potrude se i  pošalju nam svoje originalne crteže  na temu knjige nagradićemo originalnim izdanjem „Tajni život muzeja“ – rekli su oni.

Knjiga „Tajni život muzeja“ je 100. jubilarno izdanje MSURS a prilagođena je za djecu od 5 do 12 godina. Poseban akcenat stavljen je na prezentaciju muzejske kolekcije čiji reprezentativni primjeri su predstavljeni ilustracijama i tekstualnim objašnjenjima, sa ciljem da se djeci ukaže na bogatstvo kulturnog nasljeđa koje baštini naša institucija i na značaj njegove prezentacije i očuvanja.

Knjiga je realizovana uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i projekta “Dijalog za budućnost” koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESKO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO