Sport

TANOVIĆ SLAVILA U SRBIJI Najbolja bicklistkinja BiH nastavila da niže pobjede

Najbolja  biciklistkinja BiH, četverostruka balkanska i jedanaestostruka šampionka BiH trijumfovala je na UCI C1 trci u Srbiji te osvojila 60 UCI bodova. Za takmičarku iz BiH ovo je bila prva trka nakon pet mjeseci pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa. Međutim pobjedom je pokazala da se nalazi u dobroj formi uprkos otežanom treningu radi sigurnosnih restrikcija.

TANOVIĆ SLAVILA U SRBIJI Najbolja bicklistkinja BiH nastavila da niže pobjede
Foto: MTB reprezentacija BiH

-Izuzetno sam sretna što sam imala priliku da vozim trku nakon pauze od pet mjeseci ali i formom koju sam pokazala na svojoj prvoj trci. Dosta vremena posvetili smo treningu tehnike na terenima sa kojima se rijeđe susrećem, a zbog čega sam osjetila veliki napredak na ovoj stazi koja je bila suha i rastresita. Sigurno da je ovo težak period za profesionalni sport, ipak ja sam tokom karantina održavala svoj trenažni proces na visokom nivou tako da sa samopouzdanjem ulazim u ovu sezonu   rekla je Lejla Tanović.

Tanović narednog vikenda brani titulu prvakinje na prvenstvu BiH koje će se održati u Bihaću, a nakon toga nastavlja sa pripremama za septembar kada je Svjetska biciklistička federacija zakazala najvažnija takmičenja, odnosno svjetska i evropska prvenstva.

-Lejla je pokazala izuzetnu psihičku stabilnost tokom posljednjih mjeseci u kojima je uspjela da ispuni sve trenažne zadatke. Iako smo često morali da adaptiramo naš trening uspjela je da popravi određene segmente i napreduje. Na utrci je preuzela vođstvo od prvog kruga te iskusnom vožnjom odnijela pobjedu i time pokazala da smo na dobrom putu da ostvarimo naše ovosezonske ciljeve –  rekao je za kraj selektor Amar Njemčević selektor BiH.