Politika

TEGELTIJA BIRA Funkcioneri DNS šalju i DRUGOG KANDIDATA za ministra

Funkcioneri DNS, koji se ne slažu sa prijedlogom da Draško Aćimović bude ministar u Savetu ministara BiH, sutra će predsjedavajućem Zoranu Tegeltiji dostaviti svog kandidata, saznaje Srpskainfo.

TEGELTIJA BIRA Funkcioneri DNS šalju i DRUGOG KANDIDATA za ministra
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Zoran Tegeltija

Riječ je o Mlađenu Božoviću iz Istočnog Sarajeva, bivšem direktoru Fonda za povratak BiH, koji se izjašjava kao Crnogorac, te na taj način zadovoljava dogovor političkih partija da budući ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH treba da bude pripadnik nacionalnih manjina u BiH.

Foto: ATV/RAS Srbija
Foto: ATV/RAS Srbija
Mlađen Božović

Kako saznajemo, iza njega stoje potpredsjednici DNS Nenad Nešić, Darko Banjac, član Predsjedništva Slavko Gligorić i još neki nižerangirani funkcioneri DNS, koji su proteklih dana digli glas protiv Aćimovića.

Višečasovni razgovori s predsjednikom DNS Markom Pavićem nisu urodili dogovorom. Pavić ostaje pri odluci Predsjedništva da je kandidat Aćimović, dok druga struja sada ne pristaje na to i ponudiće svog kandidata Tegeltiji – tvrdi odlično obaviješten izvor Srpskainfo.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

To znači presedan – Tegeltija će na stolu imati dva kandidata za ministra iz DNS, a mora da izebere jednog.

Po svemu sudeći, Tegeltija će izabrati Božovića, vođen sugestijama iz svoje partije da Aćimović nije čovjek od povjerenja za „reprezentaciju Republike Srpske“ na nivou BiH.

Foto: N1/RAS Srbija
Foto: N1/RAS Srbija
Draško Aćimović

Očekuje se da takav rasplet situacije dovede do novog raskola u DNS, ali i do granice pucanja koaliciju DNS i SNSD.