Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

TEGELTIJA NAKON SASTANKA SA SDA “Ne vidim problem za Božovića, poznat naš dogovor”

Politika
Autor:

Foto: Aleksandar Golić/RAS Srbija

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija nakon sastanka delegacija SDA i SNSD rekao je da se najviše razgovaralo o narednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

Na pitanje o imenovanju Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, Tegeltija je kazao da tu ne vidi neki problem jer je dogovor partnera u vlasti bio da svaki kandidat koji prođe provjere SIPA i CIK će dobiti podršku, prenosi Klix.

– Razgovarali smo u vezi sa sljedećom sjednicom na kojoj će biti mnogo tačka i o njima smo razgovarali o tome šta treba biti usvojeno, a oko nekih ćemo napraviti dodatne konsutlacije. Što se tiče imenovanje Božovića, SDA će imati svoj stav do sjednice parlamenta – izjavio je Tegeltija.

Tegeltija ističe da je sastanak bio vrlo uspješan što će omogućiti da sjednica parlamenta bude održana u dobroj atmosferi.

Odgovarajući na pitanje šta je problem SDA u vezi sa imenovanjem Božovića, Tegeltija kaže da se ta tema otvorila u javnosti.

– Dogovor je bio, prije imenovanja Savjeta ministara BiH, da onaj kandidat koji nema primjedbi SIPA i CIK će biti izabran bez obzira na stavove nekih drugih, jer uvijek ima ljudi koji su s nekim nezadovoljni. Svjesni smo našeg dogovora – zaključio je Tegeltija.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO