Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Tegeltija objasnio ŠTA JE SPORNO kod DVOJICE KANDIDATA za Savjet ministara

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Zoran Tegeltija

Mandatar za sastav Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija izjavio je da u toku procesa provjera kandidata za ministre i zamjenike ministra nisu dobili potvrdu za kandidate Mlađena Božovića i Vladimira Mijatovića.

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine je ranije dala zeleno svjetlo da se Božović imenuje na poziciju ministara za ljudska prava i Mijatović na poziciju zamjenika ministara sigurnosti.

– Do današnjeg dana je završena provjera za 18 kandidata. Završena je provjera za osam kandidata za ministre i 10 kandidata za zamjenike ministara – kazao je Tegeltija.

Naveo je kako nije završena provjera za kandidata Mlađena Božovića.

– Prema onome što smo dobili iz SIPA oni su tražili jedan podatak o jednom navodu iz Božovićevih obrazaca koje je popunjavao. Tražili su da vjerodostojnost tih podataka potvrdi Sud BiH, a oni su u toku dana dobili obavještenje da za to nisu nadležni, već da se obrate drugom sudu. Zbog toga SIPA nije mogla danas završiti provjeru za kandidata Božovića – kazao je Tegeltija.

Kada je riječ o zamjenicima ministara, od 10 zamjenika dobili su tačnost provjerenih podataka za devet kandidata, dok za jednog kandidata jedan podatak nije tačan, odnosno nisu mogli da se uvjere u tačnost tog podatka.

– Riječ je o zamjeniku ministra za bezbjednost Vladimiru Mijatoviću. Sporna je njegova diploma iz prijeratnog perioda – kazao je Tegeltija.

Naveo je kako je danas donio odluku o imenovanju ministara i zamjenika ministara.

– Upućena su imena za osam ministara i devet zamjenika. Nema prijedloga samo za Božovića i Mijatovića – rekao je Tegeltija.

Poručio je kako će Mijatović, ako zadovolji provjere, biti predložen za zamjenika.

– Ukoliko ne, Socijalistička partija će morati predložiti novog kandidata – zaključio je Tegeltija.

(Klix)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO