Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Tegeltija: Ove godine biće zatvoren proces rekonstrukcija bolnica u Srpskoj

Društvo
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Ministar finansija RS Zoran Tegeltija rekao je da će ove godine biti završen Klinički centar RS u Banjaluci, kao i izgradnja nove bolnice u Istočnom Sarajevu, a započeće i izgradnja bolnice u Doboju, čime će biti zatvoren proces regionalnih rekonstrukcija bolnica u Republici Srpskoj.

-Kada je riječ o studentskom standardu, radi se kompletna rekonstrukcija Paviljona jedan u Banjaluci koji je pretrpio velike štete i ostaje obaveza da se gradi još jedan studentski dom na području Istočnog Sarajeva – rekao je on.

Govoreći o kapitalnim projektima, on je, osim ovih, kao najvažnije označio nastavak izgradnje mreže auto-puteva u Srpskoj, kao i energetske projekte.

-Ono što je bila velika priča i što smo mi radili kada smo usvajali rebalans budžeta, jeste da smo definisali okvirnu garanciju za izgradnju infrastrukturnih projekata – rekao je za RTRS.

On je naglasio da su stvorene pretpostavke da Vlada RS može da da garanciju i za završetak izgradnje hidroelektrane “Dabar”, ali i za početak izgradnje hidroelektrane “Buk Bijela”.

-Očekujem da će, koliko sam dobio informacije iz Ministarstva industrije, u narednih nekoliko dana, desetak dana, biti raspisan tender za izgradnju hidroelektrane “Buk Bijela” – dodao je Tegeltija.

Govoreći o ulaganjima Vlade u kapitalne projekte od oko 120 miliona KM, Tegeltija je rekao da je sposobnost da u budžetu bude odvojeno 120 miliona maraka i dato za kapitalne projekte lokalnim zajednicama – nešto što prije dvije godine nije moglo da se zamisli.

-U onim najboljim godinama poslije privatizacije `Telekoma` kada smo imali Razvojni program Republike Srpske nikada se nije implementiralo više od 104 miliona godišnje sredstava. Ove godine će minimalno biti 120 miliona KM. Ponosni smo na svaki projekat od Novog Grada do Trebinja – istakao je Tegeltija.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO