Politika

TEGELTIJA RAZGOVARAO SA SATLEROM Akcenat na prevazilaženju posljedica izazvanih pandemijom korona virusa

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas sa šefom Delegacije EU u BiH Johanom Satlerom o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regionu, sa akcentom na prevazilaženju posljedica izazvanih pandemijom virusa korona.

TEGELTIJA RAZGOVARAO SA SATLEROM Akcenat na prevazilaženju posljedica izazvanih pandemijom korona virusa
FOTO: SAVJET MINISTARA BIH

Ovom prilikom, Tegeltija je izrazio zahvalnost EU za pomoći u nabavci medicinske opreme zdravstvenim institucijama u BiH, kao i za angažman i podršci privredi koja je izuzetno pogođena ovom krizom.

Tegeltija je upoznao Satlera da Savjet ministara, uprkos izazovima sa kojima se susreće, radi na realizaciji dogovorenih mjera, te naglasio da evropske integracije ostaju u fokusu rada Savjeta ministara.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim temama u kontekstu prevazilaženja problema ilegalnih migracija, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Ovom prilikom, Tegeltija je ponovio da migrantska kriza predstavlja veliki bezbjednosni i humanitarni problem koji BiH ne može sama riješiti, te ponovo ukazao na važnost koordinacije i zajedničke saradnje svih bezbjednosnih agencija u regionu.