Politika

"Tek kada ih pošaljemo u opoziciju možemo se nadati BOLJEM ŽIVOTU" Borenović tvrdi da odgovornost za katastrofalno stanje u BiH snose ove tri stranke

Predsjednik PDP Branislav Borenović za Srpskainfo kaže da je jedina zvanična koalicija koja funkcioniše na nivou BiH SNSD-SDA-HDZ i da se građani tek kada ta trojka ode u opoziciju mogu nadati boljem životu.

"Tek kada ih pošaljemo u opoziciju možemo se nadati BOLJEM ŽIVOTU" Borenović tvrdi da odgovornost za katastrofalno stanje u BiH snose ove tri stranke
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Oni simetrično vladaju i Republikom Srpskom i Federacijom BiH i nivoom BiH. Onog momenta kada te tri stranke pošaljemo u opoziciju možemo se nadati nekom boljem životu u Republici Srpskoj. To je jedina prava koalicija, koja je započela zvaničnim potpisivanjem prudskog sporazuma, kojim se Milorad Dodik odrekao Republike Srpske u ovom obliku u kojem danas funkcioniše. Pokušaj stvaranja nekih drugačijih priča je predimenzioniran, van konteksta – kazao je on.

Borenović je istakao da je logično da opozicija u Srpskoj djeluje jedinstveno, kao što je logično da i opozicija u Federaciji BiH treba da radi zajedno.

Pročitajte još

– Dodirne tačke oko kojih se može praviti neka vrsta razgovora su unutar Parlamenta BiH, i to vjerovatno na dva ključna pitanja, a to su izmjene Izbornog zakona i kako imati efikasno pravosuđe – ocijenio je Borenović za Srpskainfo.

On je ovo izjavio nakon što je predsjednik SNSD Milorad Dodik rekao da je uvijek kada se pojavio neki problem između Sarajeva i Banjaluke opozicija u Srpskoj bila na strani Sarajeva. Dodik je takođe ocijenio da najave o ujedinjenju opozicionih blokova iz Srpske i Federacije BiH da se sa vlasti smijene SNSD, SDA i HDZ BiH nisu opoziciona, već ideja stranaca.

– To što opozicija iz Srpske pokušava napraviti sa opozicijom u Federaciji BiH već se manifestuje. Dakle, to me uopšte ne iznenađuje i tu treba reći da je to smislio neko od mentora sa strane i stranaca koji su rekli da bi to bilo dobro. Pa, eto, neka izvole – rekao je Dodik.

Prihvati notifikacije