Hronika

TEK ROĐENU BEBU OSTAVILA U POLJSKOM TOALETU Iz bolnice se oglasili o STANJU MALIŠANA

Dječak kojeg je majka Danijela B. (28) u ponedjeljak rodila u poljskom klozetu kod svoje kuće u Mokrinu kod Kikinde nalazi se na liječenju na Klinici za pedijatriju u Novom Sadu i u stabilnom je stanju.

TEK ROĐENU BEBU OSTAVILA U POLJSKOM TOALETU Iz bolnice se oglasili o STANJU MALIŠANA
FOTO: SHUTTERSTOCK

Kako je za Novosti izjavila upravnica ove klinike prof. dr Vesna Stojanović, novorođenče nema teške tjelesne povrede, kako su juče prenijeli neki mediji.

Pročitajte još

– Beba nije životno ugrožena, trenutno je u stabilnom stanju, nema teške tjelesne povrede i sada se nalazi na terapiji i oporavku. Novorođenče je kod nas stiglo pothlađeno, a sada je dobro. Inače, riječ je o krupnoj bebi težine oko 4,8 kilograma – izjavila je za Novosti u utorak, poslije jutarnje vizite, prof. dr Stojanović.

Tek rođeni dječak na Kliniku za pedijatriju u Novom Sadu stigao je iz Opšte bolnice u Kikindi, nekoliko sati nakon rođena. Majka ga je rodila u poljskom klozetu i, po svemu sudeći, tu i ostavila, ali su to primijetili ostali članovi porodice i pozvali Hitnu službu. Majka i dijete ubrzo su kolima saniteta prebačeni u Opštu bolnicu u Kikindi. Kada su stigli u kikindsku bolnicu porodilja je još imala posteljicu u sebi, saznali smo u ovoj ustanovi. Po bebu je potom došla neonatološka ekipa sa novosadske klinike i svojim vozilom je, u inkubatoru, prebacila na dalje zbrinjavanje i lečenje, dok je majka zadržana na liječenju u Opštoj bolnici u Kikindi.

Istragu o ovom događaju vodi Osnovno javno tužilaštvo u Kikindi.