Tenis

"Tenis mi ne treba" Federer možda više nikad neće igrati "kraljevski" sport

Rodžer Federer oglasio se povodom kraja karijere.

"Tenis mi ne treba" Federer možda više nikad neće igrati "kraljevski" sport
FOTO: ANDY RAIN/EPA

Legendarni Švajcarac je u ponedeljak ispao sa ATP liste, više nema rangirajuću poziciju i to mu se desilo prvi put od 1997. godine.

Vrijeme je za oproštaj, a sudeći po njegovim rečima, neće više biti zvaničnih mečeva!

– Ja volim da pobjeđujem, ali ako se više ne takmičite – onda je bolje da prestanete. Mislim da mi tenis ne treba. Uživam u malim stvarima, kada moj sin uradi nešto kako treba i kada moja kćerka dobije dobru ocjenu. Tenis je dio mene, ali ne sve, on je dio moje ličnosti. Želim da budem i ostanem uspješan, da uložim mnogo energije u posao – možda ponekad dam i više nego što moram, ali to mogu da činim i van sporta. Znam da profesionalna karijera ne može da traje večno, i to je u redu – rekao je Federer u intervjuu za  Sportwereld.

Federer je na vrhu ATP liste bio u 310 nedjelja, nenadmašan je Novak Đoković sa 373 nedjelje na tronu.

Posljednji put Rodžer je izašao na teren u julu prošle godine u okviru Vimbldona. On je naveo da planira da krajem oktobra igra na turniru u Bazelu, ali je pitanje da li će imati volje da se sprema za ozbiljniji nastup.

Pročitajte još

Zanimljivo je da je nedavno bio na Vimbldonu i da je tu rekao kako želi da igra bar još jednom, piše Sportal.

– Na ovom terenu sam doživio najveće pobjede i najteže poraze. Nadam se da ću se vratiti još bar jednom. Nedostajalo mi je sve ovo ovdje. Kada sam odlazio prošle godine, znao sam da me čeka težak period. Mada nisam ni zamišljao da će oporavak trajati ovoliko dugo. Ali mimo tenisa, bila je ovo dobra godina, srećni smo kod kuće, zaključio je Federer.

Prihvati notifikacije