Gradovi

TENZIJE STALNO PRISUTNE Radojević: Među Srbima na Kosovu i dalje osjećaj uznemirenosti

Među građanima sjevernog dijela Kosovske Mitrovice i dalje postoji osjećaj nelagodnosti i razmišlja se kakav može biti sljedeći potez Prištine, nakon tenzija oko registarskih tablica i izlaska specijalnih jedinica ROSU na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak.

TENZIJE STALNO PRISUTNE Radojević: Među Srbima na Kosovu i dalje osjećaj uznemirenosti
FOTO: KOSOVO ONLINE/YOUTUBE/SCREENSHOT

Izjavio je ovo gradonačelnik Sjeverne Mitrovice Milan Radojević i naveo da stanje na Kosovu i Metohiji “nije najsjajnije” jer je epidemiološka situacija veoma loša, ekonomska još gora, a veliki broj Albanaca odlazi u zapadnu Evropu, što ne ide u prilog vladajućoj stranci u Prištini.

On je za Prvu TV rekao da prištinske vlasti, po svom starom običaju, kada imaju takvu situaciju oni skreću temu i upere je protiv Srbije i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Radojević je ukazao da Priština ne krije da su joj namjere da protjera Srbe iz sjevernog dijela Kosovske Mitrovice i da ostvari ujedinjenje Kosovske Mitrovice koju će samostalno kontrolisati.

Govoreći o predstojećim izborima, Radojević je izrazio očekivanje da će Srpska lista odnijeti apsolutnu pobjedu, jer je jedina stranka koja ima bezrezervnu podršku Beograda i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Pred ove izbore namjeravamo da uz pomoć države Srbije, predsjednika Vučića i kancelarije za Kosovo i Metohiju budemo administrativni, obrazovni, zdravstveni i kulturni bedem – rekao je Radojević.

On je istakao da je to značajno jer će se tako nastaviti ulaganje Srbije u obrazovanje i zdravstvo, nastaviće se i investicije i mladi će moći da se zapošljavaju.

– Zato je bitno da se ova politika koja daje rezultate nastavi jer apsolutno odgovara građanima Srbima na Kosovu i Metohiji – rekao je gradonačelnik sjevernog dijela Kosovske Mitrovice.

Prihvati notifikacije