Hronika

"Teren je pun panjeva i krševa, a rijeka hladna kao frižider" Alas Renato o potrazi za nestalim mladićima na Dunavu

To su naši ljudi, potraga će trajati dok ih ne nađemo. Čekamo da se poklopi ljepše vrijeme, toplija voda i reakcija organizma kako bi tijelo isplivalo što prije. Ljeti se to dešava za par dana, dok je zimi to malo teže.

"Teren je pun panjeva i krševa, a rijeka hladna kao frižider" Alas Renato o potrazi za nestalim mladićima na Dunavu
FOTO: DEJAN BRIZA/RAS SRBIJA

Ovako priča čuveni beogradski alas Renato Grbić, koji je životni vijek proveo na rijeci i spasao mnogo ljudi iz talasa povodom 22 dana od nestanka trojice najboljih prijatelja na Dunavu.

Juče je pronađeno jedno tijelo, jakna i dokumenti koji pripadaju Nenadu, jednom od trojice nestalih.

Čuveni beogradski alas Renato Grbić, koji je od početka uključen u potragu za nestalim mladićima objašnjava da loše vrijeme trenutno onemogućava uspješnu potragu, te i da će tijela mladića vjerovatno isplivati iz Dunava za najmanje mjesec i po dana.

Pročitajte još

– Ukoliko temperatura vode poraste preko 10-15 stepeni, automatski organizam brže truli u toploj vodi i tijelo se naduje i ispliva kao balon – kaže Grbić.

“Teren je po dnu pun panjeva i krševa”

Kako objašnjava heroj sa Dunava, potraga je bezuspješna sve dok se tijelo ne pojavi.

– Ukoliko alas, pecaroš ili prolaznik bude vidio tijelo i javi rječnoj policiji tek tada će se znati da su isplivali. Svaki dan su policija, Žandarmerija i volonteri na terenu. Bio je i brat jednog od utopljenika koji je sa nama komunicirao i svaki dan su na terenu i pretražuju ga – priča Renato za Blic.

Grbić ističe i da sada sve zavisi od temperature vode jer je “tijelo u ovakvom Dunavu kao u frižideru.”

– Ljeti se to dešava za par dana, dok je zimi to malo teže. Sve zavisi od temperature. Sve dok je telo kao u frižideru sa temperaturom vode, ono je na dnu. Ako su se utopili ispod nas dva tri kilometra, sve zavisi.. Ima dosta panjeva i krševa u blizini Pančeva, Ritopeka i Grocke, tu je teren po dnu pun svega i tu je moguće da se tijelo zadrži – objašnjava heroj sa Dunava.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije